nlc.hu
Sztárok
Gelencsér Tímea a Miss Balatonról

Gelencsér Timi: „A kommentek miatt elbizonytalanodtam, hogy megérdemeltem-e a koronát”

A Miss Balaton egyik mentora, Gelencsér Tímea beszélt a top 12-ről, a szépségkirálynői létről és a korona árnyoldalairól.

Augusztus 17-én megválasztják a Miss Balaton új királynőjét. Hónapok óta castingolják a lányokat, pár hete pedig kialakult a top 12, akik majd egy látványos show keretein belül megmutathatják magukat a nyilvánosság előtt is. A fotótábornak már vége, most kezdődik az igazi felkészülés a lányok számára. Gelencsér Tímea mentorként segíti a szépségeket. Vele beszélgettünk arról, hogy mit keresnek ma egy szépségkirálynőben, mennyiben változtak az elvárások, mi az, amiért manapság jelentkeznek a fiatalok a versenybe.

„Mindig jön egy új generáció, szóval szerencsére minden évben, minden második évben van merítési lehetőség. Akkor érzem, hogy öregszem, amikor már csak 2000 után született lányok jelentkeznek. (nevet) Idén is több lány van, akik tökéletes királynők lennének – mint mindig, most is nehéz dolga lesz a zsűrinek. Régóta dolgozom a Miss Balaton csapatával és úgy érzem, hogy most egy remek társaság jött össze, talán az eddigi legjobb. Nagyon szeretnék ezt a címet, eltökéltek, isszák magukba a tudást, amit átadunk nekik” – kezdte az nlc-nek Timi, aki mesélt kicsit a versenyzőkről is.

Céltudatosak, egyetemet végeztek, szakmáik vannak, nagyon színes a társaság. Azt szeretem bennük a legjobban, hogy nem úgy állnak hozzá, hogy nem volt jobb dolguk, úgyhogy jelentkeztek erre a versenyre. Szeretnék a királynői címet, de ha mégsem úgy alakul, akkor sincs vége a világnak, van civil szakmájuk és több lábon is állnak.

Fotók: Miss Balaton

Fotók: Miss Balaton

Az új generáció gyakorlatilag a közösségi médiával nő fel, most már mindenki tudja használni ezeket az oldalakat. Ide tartozik a TikTok is, ahol megfigyelhető, hogy a mai fiatalok egyáltalán nincsenek zavarban, ha kamera előtt kell beszélni. „Látszik, hogy tudnak szerepelni, de azért más otthon felvenni egy Tiktok-videót és más interjút adni egy tévének. Természetesen az a célunk, hogy a lányoknak mindkettő menjen, de ez úgyis majd élesben fog kiderülni” – mondja Timi, aki számos praktikát tanított a lányoknak, amelyeknek nagy hasznát veszik majd a későbbiekben.

Az influenszerkedés és a tévé érdekli a legjobban a versenyzőket

Kíváncsiak voltunk, mi az, ami a legjobban érdekli a versenyzőket vele kapcsolatban. „A social világ, az influenszerkedés mindenki számára nagyon izgalmas. Aki ügyes, talpraesett, beleteszi a munkát és kreatív, az be tud robbanni. Nem egyszerű, de meg lehet csinálni. Rengeteg olyan tartalomgyártó van, aki a semmiből, gyakorlatilag egyik napról a másikra lett ismert. Elkezdtek videókat gyártani, felkapta őket a TikTok vagy az Instagram és mára hatalmas követőtáboruk van. Amikor engem kérdeznek arról, hogy én hogyan csináltam, mindig azt mondom, hogy jókor voltam jó helyen, hiszen akkoriban kezdett felfutni az Instagram, amikor megnyertem a versenyt és ismert lett a nevem. Ma már nekem is sokat kellene gondolkoznom rajta, hogyan indítsam el. Az is érdekli őket, hogy a tévébe hogyan kerültem be. Mindig ott voltam, kérdeztem, látták rajtam, hogy lelkes vagyok és akarom, tudták, hogy a sport közel áll hozzám. Egy szerkesztő lány rám talált, felhívott és így kerültem be az Exatlonba, ami meghozta számomra az áttörést a tévézésben. A lányoknak is ezt javasoltam, hogy mondják meg mindig, mi a céljuk, mit szeretnének, legyenek ott mindenhol, de nyilván ne nyomuljanak, mert azt senki sem szereti.”

Na, de mi az, ami egyedivé tehet valakit a hatalmas merítési lehetőségek között a közösségi médiában? „Nem nagyon tudok konkrétumot mondani, szerintem az a legfontosabb, hogy magadat add. Ha te abban vagy jó, hogy tudod, hogyan kell például, festeni, kerámia edényt
készíteni, vagy bútort szerelni, akkor azt mutasd meg, ha jól sminkelsz és vannak kreatív ötleteid, akkor azt. Akit érdekel az a téma, amiben tartalmat gyártasz, az be fog követni, egy idő után pedig magát az embert, a személyiségét is megszeretik, így lehet terjeszkedni más irányba is” – vallja a műsorvezető.

A királynőnek a korona pozitív oldalai mellett az azzal járó rossz dolgokkal is szembe kell néznie: ilyen az internet népe, a kommentelő. Timi már megtapasztalta, hogy milyen az, amikor valakit elbizonytalanít a sok kanapéhuszár. „Aznap este, amikor megválasztottak szépségkirálynőnek, olvastam kommenteket, amelyek miatt megkérdőjeleztem, hogy megérdemeltem-e egyáltalán. Holott pontosan tudom, hogy mennyit dolgoztam érte, jól szerepeltem az alversenyeken, céltudatos voltam, rengeteget sportoltam, tehát alapvetően azt gondolom, hogy ezek mind kellettek a győzelemhez. A hozzászólások alapján viszont azt éreztem, hogy béna vagyok, ronda vagyok, nem érdemeltem meg ezt a címet. Nagyon nehéz volt feldolgozni, a szüleimnek pedig még nehezebb, nem értették, hogy miért kapja ezt a lányuk. Éppen ezért kialakult bennem egy megfelelési kényszer, hogy na, majd én bebizonyítom ezeknek az embereknek, hogy nem véletlenül lettem én az első. Ez bizonyítási vágy nagyon vissza tud húzni, szóval valamilyen szinten ezzel meg kell majd birkóznia annak,
aki elnyeri a koronát. Azóta már megtanultam, hogy oly mindegy mit írnak a negatív kommentelők. A nap végén én haladok az utamon és akinek tetszik, az úgyis velem tart. Az ő véleményük viszont fontos nekem, az építő jellegű kritikát pedig meg is köszönöm.”

Végezetül, Timi arról is beszélt, hogy szerinte mi kell ahhoz, hogy valakit megválasszanak a legszebbnek. „Az önbizalom nagyon fontos. Legyen büszke magára, arra, hogy ott van a legjobbak között, legyen kedves és segítőkész a társaival – nálunk, itt a Miss Balatonnál nagyon fontos, hogy felemeljük egymást. Legyen kommunikatív, dekoratív, tudjon megjelenni, hiszen mégiscsak egy királynőről van szó. Számomra kiemelten fontos, hogy sportoljon, illetve, hogy legyen valamilyen terve azzal, hogy megnyerte ezt a versenyt és használja a címet jótékony célokra is .”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top