nlc.hu
Aktuális
Gena Rowlands halála

Meghalt Gena Rowlands

94 éves korában meghalt Gena Rowlands amerikai színésznő.

Gena Rowlands amerikai színésznő 94 évesen, otthonában hunyt el a kaliforniai Indian Wellsben – írja a BBC. A wisconsini születésű Rowlands-t a néhai férje John Cassavetes rendezésével készült, 1974-es Egy hatás alatt álló nő és 1980-as Gloria című filmjéért Oscar-díjra is jelölték.

Meghalt Gena Rowlands

A színésznő halálának okát nem közölték,

jelentések szerint  azonban Alzheimer-kórban szenvedett. Gena Rowlands 2015-ben vonult vissza, miután az említett két Oscar-jelölés mellett hosszú pályafutása során négy Emmy-díjat és két Golden Globe-díjat kapott. 2015-ben hosszú színészi pályafutásáért tiszteletbeli Oscarral is díjazták.

„Ennyi idősen dolgozni? Azt sem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig fogok élni”

– mondta nemrég a Varietynek.

Rowlands fia, Nick Cassavetes a 2004-es Szerelmünk lapjaiban

rendezte édesanyját, a közelmúltban pedig az Entertainment Weekly-nek beszélt arról, hogyan alakította édesanyja a demenciában szenvedő karakterét: „Sok időt töltöttünk azzal, hogy az Alzheimer-kórról beszéltünk, mert azt akartuk, hogy hitelesek legyünk, és most, az elmúlt öt évben Alzheimer-kórban szenved” – mondta akkor fia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top