nlc.hu
Aktuális
Délután dől el, lesz-e tűzijáték

Elsőfokú riasztást adtak ki, délután dől el, lesz-e tűzijáték

A zivatarok miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a HungaroMet kedd délutánra, ami befolyásolhatja a tűzijáték megtartását.

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint legnagyobb eséllyel az ország északnyugati, nyugati felén, a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, Pest megyében, valamint az Északi-középhegység nyugati részén lehetnek zivatarok kedd délutántól. A zivatarokat átmeneti viharos széllökés, intenzív csapadék, illetve jégeső kísérheti. 

Elsőfokú riasztást adtak ki, délután dől el, lesz-e tűzijáték

(Fotó: Getty Images)

Az augusztus 20-i rendezvények lebonyolítását felügyelő operatív törzs reggel 7 órától ülésezik Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vezetésével. Kovács azt mondta, az operatív törzs egész nap tanulmányozza az időjárási előrejelzéseket, és amennyiben kedvezőtlenül alakulna az időjárás, akkor a kora délutáni órákig meg fogják hozni a szükséges döntéseket az esti tűzijáték biztonságos megtartásáról. „A legfontosabb a biztonságos körülmények megteremtése, magyarán, ha a legkisebb esélye is van annak, hogy valami megzavarná az esti, több mint félórás tűzijátékot, akkor meg fogjuk hozni a szükséges döntéseket” – mondta az MTI-nek az államtitkár.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top