nlc.hu
Gasztro
13 nagyszerű étel szikkadt kenyérből

A kenyér új élete: 13 nagyszerű étel szikkadt kenyérből

A szikkadt kenyér már nem élmény, nem az igazi. Ám ha egy kicsit megdolgozzuk, pirítjuk vagy beáztatjuk, csodálatos új ételeket készíthetünk belőle! 13 jó példát hoztunk, hogy szikkadt vagy már egyenesen száraz kenyérből is lehet teljesen új ételt varázsolni.
Croque madame

A friss kenyér egy életérzés. Az illata, a roppanós héja, a pihe-puha belseje. Egy-két nap alatt azonban veszít az élvezeti értékéből, habár minél jobb minőségű, házias kenyerünk van, annál lassabban válik ehetetlenné.

Érdemes nem megvárni, amíg már nem vonzó. Régi módszer, ha kiszárítjuk és saját morzsát készítünk belőle. Sokkal gyorsabb azonban, ha felszeleteljük vagy kockákra vágjuk a kenyérmaradékot, és bedobjuk a mélyhűtőbe. Új sorsot szánhatunk neki akár még szikkadt állapotában, akár a fagyasztóból elővéve és kiengedve a megmaradt kenyérkénket.

A magyar konyhában egy klasszikus felhasználási mód, ha tejbe áztatjuk, petrezselymet, vöröshagymát adunk hozzá, és húsokat töltünk vele. Ennél sokkal egyszerűbb és még összetettebb ételeket is készíthetünk a kenyérmaradékból is persze.

13 ötletet hoztunk a maradék kenyér felhasználására, kattints a galériánkra!

Melegszendvics
Megnézem
Összes kép (13)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top