nlc.hu
Család
Megmenekült a 6 éves kisfiú az erdőből

Hihetetlen túlélés a dzsungelben: 5 nap után került elő az eltűnt hatéves fiú

A vietnami kisfiú egy pataknál játszott a testvéreivel, amikor elszakadt tőlük. Öt napot töltött egyedül.

Szerdán épp egy fahéjföldön dolgoztak a helyi gazdák Vietnam északnyugati részén, Yen Bai tartományban, amikor egy gyerek kiáltásaira figyeltek fel. A kisfiú a hatéves Dang Tien Lam volt, aki öt nappal korábban tűnt el – írja a BBC.

A kisfiú egy patak partján játszott kilenc testvérével, amikor augusztus 17-én nyoma veszett.

vietnami táj

Könnyen el lehet tévedni (Fotó: pexels.com)

Végül öt nappal és hat kilométerrel arrébb találták meg egy maniókabokron ülve, annyira legyengült, hogy nem tudott lábra állni.

Annyira fáradt vagyok, hogy nem tudok felállni, kérem, vegyen fel” – mondta Lam az 52 éves Ly Van Nang farmer szerint.

Kiderült, hogy a kisfiú leveleket, a vadon élő gyümölcsöket és a patakvizet fogyasztott az öt nap alatt. Megtalálói megetették, majd kivitték az erdőből.

A rendőrség szerint „csoda” volt, hogy Lamot élve találták. „Gratulálunk, hogy épségben visszatért a családjához” – írták a tisztek egy Facebook-bejegyzésében.

A hír megkönnyebbülést váltott ki a közösségi médiában, sokan gratuláltak Lam családjának, és megköszönték a keresőcsapat erőfeszítéseit.

A helyi hatóságok több mint 150 embert – köztük rendőröket, katonákat és helyi önkénteseket – mozgósítottak a fiatal fiú keresésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top