nlc.hu
Család

Ügyes trükköt eszelt ki a Google tévedése ellen

A Google turisták sokaságát vezette a birtokára, ügyes trükköt eszelt ki

Rendkívül idegesítő tud lenni, ha a Google Maps rossz helyre visz. De nemcsak a sofőröknek idegesítő egy ilyen hiba. Graham Anderson azért volt jogosan mérges, mert a turistákat évekig az ő birtokára vezette a cég applikációja.

Graham Anderson egy ausztrál farmer, akinek a birtoka – legalábbis ausztrál viszonylatban – egészen közel, azaz 20 kilométerre található egy népszerű turistalátványosságtól, a különleges sziklavilággal rendelkező Isla Gorgetól. A Google Maps azonban a turistákat évekig tévesen Anderson birtokára vezette.

A férfinak jókora területe van arrafelé, ugyanis marhákat tenyészt és legeltet, és míg a Covid előtt csak az tűnt fel neki, hogy néhanapján feltűnik egy odatévedt autó, a lezárások elmúltával már feltűnően sok kocsi haladt át a területén, majd miután eltévedtek, igyekeztek megtalálni a visszautat is – derül ki a Yahoo Australia beszámolójából.

Graham Anderson

Graham Anderson a táblája előtt (részlet az ABC News videójából)

Többen megálltak, hogy útbaigazítást kérjenek tőle, mert idővel a Google azt jelezte nekik, hogy lejöttek a térképről. „Valóban elveszettnek tűntek” – mesélte. A Google térképe abban nem tévedett, hogy Graham Anderson birtoka valóban az Isla Gorge szomszédságában található, csakhogy a területéről a hely nem megközelíthető. Mivel nem lehettek kint a birtokon napi 24 órában az elveszett autókat figyelve és útbaigazítást adva nekik, sőt őt is aggasztotta, hogy idegenek járnak-kelnek a területén, úgy döntött, kezébe veszi a probléma megoldását. A birtoka bejáratára 1000 ausztrál dollárért egy jókora táblát helyezett el a megfelelő útbaigazítással, sőt még azt is ráírta, hogy

Nekem higgy, ne a Google-nek.

A táblának köszönhetően radikálisan csökkent az eltévedt autósok száma, ráadásul Anderson annak is örülhet, hogy azóta a Google is kijavította a navigálási hibát. A tábla ettől még kint maradt, és turistalátványosság lett: sokan állnak meg fotózkodni előtte. Míg korábban egy-két év alatt több mint kétszáz eltévedt autós fordult meg a birtokon, azóta nagyjából félévente tűnik csak fel egy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top