nlc.hu
Utazás
szlovák olcsó sör akció

Szlovákiában már olcsóbban adják a sört, mit itthon a vizet

Egy szlovákiai diszkontlánc szinte ingyen adja a sört.

Egy szlovák diszkontlánc valóságos sörakció-bombát dob le a héten: az itthon 400 forintos Kozelt ezen a héten 153 forintnak megfelelő euróért lehet náluk megvenni. Így gyakorlatilag Szlovákiában olcsóbb jelenleg egy teljesen átlagos minőségű cseh sört vásárolni, mint idehaza fél liter ásványvizet – írja a Pénzcentrum. A Kaufland augusztus 22. és 28. közötti sör akciója során az

Szlovákiában már olcsóbban adják a sört, mit itthon a vizet

ottani főzésű Kozelt 65 cent (255 forint) helyett

most Kaufland-kártyával 39, azaz 153 forintért adják. Itthon a Dreher által gyártott világos Kozel ára 400 forint körül jár, ami több, mint felével drágább, mint a szlovák akciós Kozel eredeti ára. A Zlaty Blazant ugyanebben az akcióban 59 eurócent – átszámolva 232 forint – a Radegast pedig 75 eurocent, 295 forint.

Az itthon közel ezer forintért árult Bernard

a héten 350 forint az említett akcióban, amúgy „teli áron” is csak 510 forintért szokták adni. A KSH szerint júliusban Magyarországon egy világos, lager típusú sör bolti átlagára 745 forint volt. A másfél literes ásványvíz ugyanekkor 182 forintba került, de bőven lehet találni fél literes kiszerelést is, ami drágább, mint az említett, szlovákiai akciós Kozel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top