nlc.hu
Aktuális
Vigyázat: néhány bankautomatánál pénzt is leemelhetnek a számlánkról, ha nem vagyunk résen!

Vigyázat: néhány bankautomatánál pénzt is leemelhetnek a számlánkról, ha nem vagyunk résen!

Akkor is fontos kilépnünk távozás előtt saját felületünkről, ha erre semmi nem hívja fel külön a figyelmünket.

Pénzt szeretett volna befizetni egy ügyfél egy bankautomatán keresztül saját bankjának egyik fiókjában, de a menürendszerbe lépve inaktívnak tapasztalta a menüpontot, mely a tervezett művelethez kapcsolódott. Távozott, mert hibásnak hitte az automatát, majd nem sokkal később észrevette, hogy a számlájáról pénz vettek fel, figyelmeztet az azenpenzem.hu.

Panaszt tett a történtek miatt, a kivizsgálás során pedig kiderült, hogy valójában ő hibázott: gondatlanul járt el, mert távozás előtt kifejezetten ki kellett volna lépnie a rendszerből. Mivel ezt nem tette meg, lényegében azt tette lehetővé az utána következő személynek, hogy az illető készpénzt vehessen fel az ő belépési felületén keresztül.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Az ügyfél nem nyugodott bele az elutasításba, hanem ezután a Pénzügyi Békéltető Testülethez fordult, amely viszont neki adott igazat, mert megállapította, hogy sem az automata képernyőjén, sem annak környékén nem volt egyértelmű, konkrét információ a kifejezett kilépés szükségességéről.

Bár a testület döntése alapján a banknak meg kell térítenie a 150 ezer forintos kárt, a jelek szerint fontos figyelnünk rá, hogy minden esetben, miután PIN-kódunkat megadjuk egy ATM-nél, lépjünk ki a felületen saját számlánkról a távozás előtt, ezzel pedig elkerüljünk egy hasonló, nagyon kellemetlen meglepetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top