nlc.hu
Életmód
Durván takarékoskodik ez a japán nő

Már harmadik házát veszi a nő, aki képes fillérekből élni

Japán egyik legtakarékosabb embere Saki Tamogami, aki a harmadik házát vásárolja úgy, hogy napi ötszáz forintnál is kevesebbet költ élelmiszerre.

A 37 éves ingatlanügynököt, Saki Tamogamit Japán legtakarékosabb nőjeként ismert, mert elkötelezett amellett, hogy a lehető legkevesebb pénzt költsön élelmiszerre, ruhákra és öngondoskodásra.

Mottója:

Soha ne vegyél olyat, ami nem akciós!

Ezzel a gondolattal az elmúlt 15 évben képes volt annyi pénzt megtakarítani, hogy három házat vásároljon – ezt a célt tűzte ki maga elé, amikor még csak 19 éves volt.

Amikor spórolni kezdett, az első dolga az volt, hogy abbahagyta az új ruhák vásárlását, ehelyett a családtól és a barátoktól kapott cuccokat, és jobban vigyázott a már meglévő ruháira. Ezután elkezdte csökkenteni az étkezési kiadásokat, és főleg olcsó ételekre támaszkodott, mint például az udon tészta, pirítós és az akciós zöldségek. 8 év takarékos élet után Tamogami megvehette első otthonát, és 2019-re már elérte célját, három otthont.

Rendkívüli takarékossága régóta foglalkoztatja a japán közvéleményt, kiderült, hogy a nő ritkán lépte túl a napi 200 jenes (495 forintos) étkezési költségvetését. Ennek érdekében leginkább olcsó alapanyagokra támaszkodott, alkalmanként akciósan vásárolt lazacszeletekkel, otthon főzte meg az ételt, és még közvetlenül a fazékból evett, hogy pénzt takarítson meg.

könyvelő nő spórol, takarékosan

Nagyon tud spórolni (Ilusztráció: Pexels.com)

Ahelyett, hogy fizetett volna a sminkért vagy megcsináltatta volna a haját, Saki Tamogami valójában bevételi forrássá tette a haját, és eladta körülbelül 3100 jenért (7 ezer forintért), amikor elég hosszúra nőtt. Ez fedezte az étkezési költségvetését fél hónapra. Nehéz volt, de a japán ingatlanügynök azt állítja, hogy megszokta, és megnyugvást talált abban, hogy pénzt takarít meg, és örömmel nézi, hogyan nő a bankszámlája.

Annak ellenére, hogy elérte célját, Saki továbbra is takarékosan él, és pénzt takarít meg, hogy segítsen a megmentett macskákon. Már nyitott egy macskakávézót az egyik háza földszintjén, és a jövőben más ingatlanokba kíván befektetni.

Saki Tamogami története vegyes visszajelzéseket kapott a közvéleménytől, egyesek dicsérték elhivatottságáért, mások pedig arra figyelmeztettek, hogy az életét kockáztatja azzal, hogy rossz minőségű élelmiszereket fogyaszt, és elhanyagolja napi szükségleteit. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top