nlc.hu
Életmód

Spórolós dél-koreai nő

27 millió forintot spórolt 2 év alatt egy 25 éves nő

Ő Dél-Korea legtakarékosabb nője.
spórol,

Egy 25 éves dél-koreai nő igyekszik a lehető legtöbb pénzt félretenni a fizetéséből. Ji-Hyeon Kwak pár éve azzal került be a médiába, hogy 4 év alatt átszámítva mintegy 27 millió forintot sikerült megtakarítania. Most újra a felrobbantotta a netet, mégpedig azzal a bejelentésével, hogy ugyanennyit tudott félretenni, viszont feleannyi idő alatt. A pénztakarékossági technikáit a végletekig viszi, de mint mondja, meglepően egyszerűbb volt most 2 év alatt megspórolni ekkorra összeget, mint korábban 4 év alatt.

Kwak immár komoly követőtáborral rendelkezik, csak a YouTube-on 20 ezer rajongója van, de bármennyi pénzt is keres a közösségi médiával, az nem a megtakarítási számlájára megy, csak azt számolja oda, amit a havi fizetéséből spórol meg.

Elmondása szerint gyakran csupán átszámítva mintegy 2 ezer forintot költ élelmiszerre havonta, kedvezményekre, kuponokra vadászik, nem vásárol palackozott vizet, helyette csapvizet iszik, és a haját is maga vágja.

A 25 éves fiatal nő további megtakarítási tippeket és technikákat oszt meg rendszeresen a blogján, valamint a havi kiadásait is közzéteszi, bizonyítva, hogy igazat mond. Januárban például mindössze 130 ezer forintot költött el, ebben benne van az étkezés, a közlekedés, valamint a biztosítási kiadások.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top