nlc.hu
Iskolakezdés
Isaszegi iskola tanárainak tömeges felmondása

A tantestület harmada mondott fel egy Pest megyei iskolában a tanévkezdés előtt

Az isaszegi Gábor Dénes összevont oktatási intézmény 35 tanárából csak augusztusban nyolcan mondtak fel.

Az isaszegi Gábor Dénes Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikumban összesen 12 dolgozó mondott fel a tanévkezdés előtt a 35 fős összlétszámból, ebből nyolc tanár felmondás augusztusra esett – írja a SzMo.

Öt osztály maradt osztályfőnök nélkül, az általános iskola

felső tagozaton egyáltalán nem maradt matematikatanár.

A szülőket hivatalosan még mindig nem tájékoztatta sem a fenntartó, sem az iskola a kialakult helyzetről. Egy távozó pedagógus szerint minden azzal kezdődött, hogy az intézmény korábbi igazgatónőjét a fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház 2023 májusának végén váratlanul, indoklás nélkül leváltotta. A Pünkösdi Egyház közölte, hogy nem hozhatják nyilvánosságra a hirtelen váltás okát, de „a jogszabályok maradéktalan betartása érdekében” az elengedhetetlen volt.

A tantestület harmada mondott fel egy Pest megyei iskolában a tanévkezdés előtt

Egy, a lapnak nyilatkozó, távozó pedagógus szerint az új

igazgató nem ismerte el – becsülte meg a munkájukat,

döntéseinél nem vette figyelembe a többi dolgozó szakmai érveit. „Rendre agresszívan kommunikálta a helyzetet, fenyegetőzött, számos kollégával durva volt” – mondta. Előfordult, hogy börtönt emlegetett egy testnevelés órán eltört szemüveg miatt. Az új igazgató az iskola hagyományos avatóünnepségét is lemondta, nem vett részt azon.

A Pünkösdi Egyház a lapnak azt írta, szerintük a tavaly kinevezett új igazgató szakmailag alkalmas a feladat ellátására. A csalódott pedagógusok erre jelezték az egyháznak, hogy ha az igazgató mégis marad, akkor ők felmondanak. Szerintük a fenntartó válasza annyi volt: „jó, menjenek”. 

A szülők és a gyerekek tanévkezdés előtt pár nappal sem tudják, ki és meddig fogja őket tanítani. A távozó pedagógusok között

volt több mint húsz éve az intézményben dolgozó,

olyan is, akiknek korábban számos osztálya sikeresen érettségizett.

A Pünkösdi Egyház szerint a tömeges felmondás miatti

„felelősség kérdésében vélhetően sosem lesz egyetértés a most távozók és az iskola vezetése között. Az mindenesetre tény, hogy a pedagógusok saját döntése volt, hogy elhagyják az intézményt.”

Azt írták, ők most arra összpontosítanak, hogy a diákok a korábbi évekhez hasonlóan jó hangulatban, békességben, mindenféle zavaró körülménytől védve tanulhassanak, fejlődhessenek. Szerintük az érettségiző osztályban is lesz osztályfőnök, és minden tantárgyat jó szakember fog tanítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top