nlc.hu
Életmód
Kiderült: nem is olyan nagy baj az érzelmi evés

Kiderült: nem is olyan nagy baj az érzelmi evés

Végre egy jó hír: semmi gond nincs azzal, ha örömünkben vagy bánatunkban eszünk. Az a kérdés, milyen gyakran tesszük és mennyire sikerül megtartanunk az egyensúlyt.

Egy hosszú, stresszes nap végén sokan nyúlnak a kedvenc csokijukhoz vagy sütijükhöz – de vajon ez tényleg akkora probléma lenne? Jennifer Rollin, a Marylandi Étkezési Zavarok Központjának alapítója szerint az érzelmi evés teljesen normális, sőt akár az egészséges étkezés része is lehet. A lényeg, hogy ne szigorú szabályokkal és bűntudattal közelítsünk hozzá, hanem figyeljünk az egyensúlyra.

Az étel nem csak arra szolgál, hogy energiát adjon, gondoljunk csak bele: mennyi örömöt hoznak a közös családi étkezések, ünnepi fogások vagy egy spontán cukrászdázás a barátokkal, figyelmeztet a szakértő. Ha az evést kizárólag üzemanyagként kezeljük, kimaradunk ezekből a fontos pillanatokból, és könnyen túlzott korlátozásba csúszhatunk, ami akár falásrohamokhoz is vezethet.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Az érzelmi evés csak akkor válik problémává, ha ez lesz az egyetlen módszerünk az érzelmek kezelésére, figyelmeztet Jennifer Rollin. Az egészséges étkezési szokások a rugalmasságon és az egyensúlyon alapulnak: adjunk magunknak engedélyt arra, hogy élvezzük az ételt, miközben figyelünk arra is, hogy ne ez legyen az egyetlen megküzdési stratégiánk. 

via

Ez is érdekelhet Csillagjegyek, akiknek mindenük az evés Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top