nlc.hu
Tabuk nélkül
Tippek a motiváció fokozására ősszel

Tippek a motiváció fokozására ősszel, avagy kerüld a szezonális depressziót!

Ha te is egyike vagy azoknak, akik nehezen állnak át az őszi-téli időszakra, és kell egy kis plusz motiváció az évszakváltásra, akkor ezeket a tippeket el kell olvasnod!

Az őszi-téli hónapokban nemcsak amiatt érezhetjük levertnek magunkat, mert elkezdődik az iskola, vége a nyárnak, rohamosan rosszabbodik az idő és elkezd korán sötétedni, hanem azért is, mert ebben az időszakban törhet ránk leggyakrabban a mélabú.

Milyen tünetei lehetnek a szezonális depressziónak?

  • Kevés az energiánk, és az olyan mindennapi feladatok, mint a bevásárlás, kutyasétáltatás vagy edzés is megoldhatatlan teherré válnak számunkra.
  • Nincs nagy kedvünk társasági életet élni, és csak nagyon nehézkesen tudjuk rávenni magunkat, hogy kimozduljunk a lakásból.
  • Állandóan szomorúak és levertek vagyunk.
  • Megváltozik az étvágyunk: ez figyelmeztető jel lehet.
  • Csökken a libidónk.
Tippek a motiváció fokozására ősszel, avagy kerüld a szezonális depressziót!

(Fotó: Getty Images)

Így fokozd a motivációd az őszi szezonban!

Tűzz ki célokat!

Gyűjtsd össze, melyek azok a tervek és célok, amelyek még megvalósításra várnak! Szeptemberben még nincs vége az évnek, van lehetőségünk tervezni, szervezni, ami plusz energiával, pozitív érzésekkel tölthet fel. Ha elkészíted a kívánságlistádat, akkor nagyon motiváló lehet, hogy ezeket mielőbb napirendre tűzd és megvalósítsd!

Fontos az énidő

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy fárasztó nap után csak annyi a feladat, hogy pihenj. Csinálj valami olyat, ami jólesik, legyen az egy kádfürdőzés vagy egy filmmaraton, bármi, ami után úgy érzed, hogy feltöltődsz, ami lendületet ad a következő időszakra! Ne spórold el az időt, amelyet magaddal tölthetsz!

Rakj rendet!

Az őszi-téli időszakban, főleg a hidegfrontok hatására egyre több időt töltünk otthon. Amire nyáron nem volt idő, azt most bepótolhatod: rakj rendet, válogasd át a ruháidat, ajándékozd el, ami nem kell. A lakást is lehet dekorálni, ami ugyancsak egy pozitív, lélekemelő program.

További tippek:

  • Amikor teheted (és az időjárás megengedi), tölts időt a friss levegőn. A szakemberek szerint minden nap legalább egy órát a friss levegőn kellene tölteni.
  • Sétálj – a fizikai aktivitás csökkenti a stresszt és az ingerlékenységet.
  • Az étkezési szokásaink jelentősen befolyásolják a közérzetünket, figyelj oda, mi kerül a tányérra. A cukros édességek helyett egyél B-vitaminban gazdag banánt, omega-3 zsírsavban bővelkedő diót, só nélküli mandulát és kesudiót, ugyanis amellett, hogy finomak, csökkentik az édesség utáni vágyadat is.
  • Járj társaságba: amikor az ember lehangolt, nehezére eshet nyitni vagy beszélgetni másokkal, de támogatást, vigaszt nyújthatnak a barátok és a családtagok is. A nagy beszélgetések pedig sokat javíthatnak a hangulaton. Tény és való, nagyon sokat számít, hogy sikerül-e olyan emberekkel körülvenned magad, akik azonos értékrenddel rendelkeznek, és nem frusztrálnak. Válogasd meg jól a barátaidat, és kerüld tudatosan azokat, akik lehúznak, nincsenek pozitív, motiváló hatással rád.

Hirdetés

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer. Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top