nlc.hu
Család
Tanóra rövidítése a hőség miatt

Rövidített tanóra jöhet a hőség miatt

A Klebelsberg Központ szerint rövidített tanóra ott lehet, ahol nem tudják eléggé lehűteni a tantermeket.

A meteorológiai ősz dacára is tovább tart a kánikula. A Telex értesülve a Klebelsberg Központ (KK) iskoláknak küldött leveléről, amelyben azok hűtési rendszeréről érdeklődtek, illetve rövidített tanóra elrendelését fontolgatták a kitartó hőség miatt, kérdésekkel fordult a KK-hoz. A Központ válasza szerint az

Rövidített tanóra jöhet a hőség miatt

iskolákat fenntartó Tankerületi Központokkal egyeztettek,

a következő időszakban várható extrém meleg miatt.

„Ahol az iskolán belül nem lehet ellensúlyozni kellőképpen az extrém meleget, azt javasoltuk, hogy hajnali átszellőztetéssel, esetenként rövidített órákkal oldják meg a napi működést. A gyermekek érdekét szem előtt tartva a tankerületek egyeztetnek az iskolákkal, és eldöntik, hol van rövidített órákra szükség”

közölték. Ha valahol emiatt korábban befejeződik a tanítás, az ott maradó gyerekek felügyeletét úgy oldják meg, hogy az extrém meleg ne terhelje őket. Az I. kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban a lap szerint már be is jelentették a rövidített, 35 perces órákat 10 perces szünetekkel.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top