nlc.hu
Család
Nyáry Krisztián és lányai egy irodalmi esten beszélgetnek

Ilyen még nem volt: Nyáry Luca mellett ritkán látott húga, Nyáry Liza is fellép édesapjukkal közösen egy különleges eseményen

Szeptember 24-én érkezik Sally Rooney új kötete, az Intermezzo, október 3-án pedig exluzív beszélgetés lesz Nyáry Krisztiánnal, Nyáry Lucával és Nyáry Lizával Sally Rooney-ról.

Sally Rooney regényei eddig is sok beszélgetést, és vitát indítottak el már a könyvszeretők között, hiszen a történeteiben taglalt kapcsolatok megosztóak lehetnek. A harmincas, fiatal felnőtt generáció érzelmeit nyersen és őszintén bemutató írónő két regényét már sorozatként meg is valósították (Normális emberek, Baráti beszélgetések), így nem csoda, ha az új regényét is sokan várják. A 21. Század Kiadó, Rooney magyar kiadója egy különleges eseményt is tervez, aminek központjában az új történet, és egy érdekes családi beszélgetést áll majd. 

Nyáry Luca mellett ritkán látott húga, Nyáry Liza is fellép, hogy apukájukkal nyomába eredjenek, mitől olyan népszerű Sally Rooney, és mivel tud megfogni az Y-korosztály bemutatásán keresztül 14 évestől 44 évesig szinte mindenkit. Generációk megismételhetetlen találkozása egy olyan beszélgetésben, amiben a Nyáry családot Szűcs Péter faggatja. Szó lesz többek között Sally Rooney vadonatúj, a nemzetközi megjelenéssel egy időben, szeptember 24-én érkező kötetéről, az Intermezzóról is.

Sally Rooney neve egyet jelent a kapunyitási pánikban szenvedők életének ironikus krónikásával. Azoknak az életét mutatja be, akik papíron tudják, milyen felnőttnek lenni, csak épp a valóságban nem. A szerző az Y-generáció legnépszerűbb és leghitelesebb irodalmi megjelenítője. Nyáry Krisztián, illetve Nyáry Luca és Nyáry Liza két különböző generáció intellektuális képviselőjeként igyekszik a Rooney-jelenség nyomába eredni Szűcs Péter házigazda remek kérdései nyomán. A beszélgetés apropója Sally Rooney negyedik, Intermezzo című kötete, melyben két Z-generációs és három Y-generációs találkozik. Az este különlegessége, hogy Nyáry Liza még soha nem lépett fel közösen testvérével és apukájával.

Nyáry Krisztián és lányai Szűcs Péter házigazdával Sally Rooney regényét beszélik ki (Fotó: 21. Század Kiadó)

Nyáry Krisztián és lányai Szűcs Péter házigazdával Sally Rooney regényét beszélik ki (Fotó: 21. Század Kiadó)

De ki is az a Sally Rooney? 

Sally Rooney a Baráti beszélgetések, a Normális emberek és a Hová lettél, szép világ szerzője. Mindhárom eddigi regénye nemzetközi bestseller. Művei világszerte több mint negyven nyelven olvashatók. Első két könyvéből a BBC tévésorozatot gyártott. 2022-ben Sally Rooney-t a TIME magazin beválogatta a globális kultúra száz legnagyobb hatású formálója közé. Az írországi Mayo megyében született, ahol jelenleg is él.

Érkezik az új kötet

Sally Rooney új regényét nagy érdeklődés övezi. A hamarosan megjelenő Intermezzo középpontjában egy testvérpár áll, Peter és Ivan Koubek, akik nem is lehetnének egymástól elütőbb egyéniségek. Peter túl van a harmincon, sikeres dublini ügyvéd. Magabiztos, kompetens, lehengerlő. De apjuk halála után csak gyógyszerrel tud aludni, és nem boldogul a párkapcsolati bonyodalommal, amibe belenavigálta magát. Napjai két nagyon eltérő nő vonzásában telnek: Sylvia Peter régi első szerelme, akivel máig meghitt a kapcsolatuk, Naomi pedig egyetemista, aki egyelőre mindent brahira vesz. Peter öccse, Ivan huszonkét éves, és versenyszerűen sakkozik. Visszahúzódó, feszengő típus, nagyszájú bátyjának tökéletes ellenpárja. A gyász első heteiben ismerkedik meg Margarettel, egy idősebb nővel, aki problémákkal küszködik. Ivan és Margaret viszonya gyorsan komolyra fordul. A két testvér élete – és szeretteiké is – új szakaszba ér: vágyak, kétségek és lehetőségek őrlik fel őket. Rá kell jönniük, mennyit bír el az élet, mennyit bírnak el ők maguk. 

A Nyáry Krisztián és lányai és Szűcs Péter beszélgetésének eseményéről ITT tudhatsz meg többet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top