nlc.hu
Életmód
Töreki Dharma lómenhely zaklatása

„Mint amikor a maffia üzen neked” – vadászok portyáztak a lómenhely legelőjén

A Dharma lómenhely pert nyert a földjeiért, erre gyanús figurák jelentek meg a területükön, amiről a főispán (kormánymegbízott) előzőleg leszedette a kaput.

A siófok-töreki Dharma lómenhely szerdán a Pécsi Törvényszéken csatát nyert egy diszkós vállalkozóval szemben, aki jogi trükközéssel akarta kitúrni a menhelyet az ingatlanról. Szerda este vadászok jelentek meg a per tárgyát képező birtokon. Az

„Mint amikor a maffia üzen neked” – vadászok portyáztak a lómenhely legelőjén

álcahálóval lefedett terepjárójuk tetejére vadászlest

rögzítettek. Már éppen lövöldözni kezdtek volna, amikor megjelent a menhelyet fenntartó Dharma Ló Menedék Alapítvány elnöke, Czinkóczky Csaba, megkérdezve a két puskástól, hogy mit keresnek a területükön. Az egyik illető erre nyugodt hangon azt válaszolta: „vadászunk” – írja a 24.hu, videót is közölve az esetről. A két vadász csak tízperces vita után távozott a lómenhely területéről. „Nagyon jól tudták, hogy hol vannak, nem véletlenül jöttek ide. Mondták azt is, hogy ez már nem is a mi területünk, tudva arról a jogvitáról, ami végül a mi javunkra dőlt el” – mondta a 24.hu-nak Czinkóczky.

Úgy tűnik, az állatvédők hiába remélték

a győztes bírósági tárgyalás után, hogy végre lesz egy nyugodt estéjük, miután megmenekült a Dharma lómenhely.

Ez olyan, mint amikor a maffia üzen neked

– mondta Czinkóczky.

„Mint amikor a maffia üzen neked” – vadászok portyáztak a lómenhely legelőjén

A menhely képviselői ismét kérni fogják az állatmenhely területétől számított öt kilométeres körben a vadászati tilalom elrendelését. Sokat elmond a jelenlegi kormány állatvédelemhez való hozzáállásáról, hogy a vadászok azért tudtak behajtani a menhely területére, mert a Somogy megyei főispán (kormánymegbízott),

Neszményi Zsolt tavaly nyáron lebontatta a kaput

a lómenhely hátsó bejáratánál. Neszményi azzal próbálta magyarázni unortodox döntését, hogy a kapu miatt nem használható a lómenhely területére kilencszáz méter hosszan belógó, önkormányzati tulajdonban levő egykori földút.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top