nlc.hu
Aktuális

A Siófok-Törekin működő lómenhely sorsa

Még mindig kérdéses a Siófok-Törekin működő lómenhely sorsa

Az agrárkamarai földbizottság elé került jogosultsági sorrend szerint nem a mentett állatokat öt éve gondozó, helyben lakó földműves, hanem a siófoki vállalkozó került az első helyre.
Lovak a Siófok-Törekiben található Dharma lómenhelyen

Korábban beszámoltunk arról, hogy elővásárlási jogával élve egy főként rendezvényszervezésben és vendéglátóiparban érdekelt vállalkozó, Barna György, a siófoki Plázs vezetője szeretné megszerezni azt a területet Siófok-Törekin, ahol a Dharma Ló Menedék Alapítvány évek óta gondozza az állatkínzás, a rossz tartási körülmények miatt a hatóságok által elkobzott lovakat, kecskéket, birkákat és szarvasmarhákat.

A somogyi agrárkamarai földbizottságnak csütörtökön kellett volna döntenie az ügyben, de döntés helyett csak annyit közöltek: 30 napon belül teszik közzé állásfoglalásukat – írja a Narancs.hu. A Somogy Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya január közepén viszont úgy terjesztette az agrárkamarai földbizottság elé a jogosultsági sorrendet, hogy első helyre a szomszédot, azaz „Barna György siófoki földművest” tette.

Az ügyben aláírásgyűjtés indult a mentett lovak érdekében, később pedig Szabó Győző és Nagy Ervin színészek is csatlakoztak az állatmenhely-védőkhöz, majd Facebook-kampány is indult. Az volt a cél, hogy minél többen küldjenek e-mailt Madarász Zoltánnak, a somogyi agrárkamara elnökének, amiben kérjék, hogy ne a szomszéd nagyvállalkozó, Barna György, hanem a ténylegesen a területen dolgozó, ráadásul állami feladatot ellátó, de ezért egy fillér támogatásban nem részesülő Berecz Gabriella javára döntsön.

Korábban Barna György azt nyilatkozta a Narancs.hu-nak, hogy nem azért kell nekik a terület, mert fesztivált szeretnének ott rendezni, továbbá megígérte azt is, hogy a mentett állatoknak akkor sem esik bántódása, ha ők kerülnek birtokon belülre.

(Kiemelt kép: Facebook/Dharma Horse Rescue Shelter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top