nlc.hu
Aktuális

Színészek a siófoki lómenhelye

Színészek álltak ki a bajba jutott siófoki lómenhelyért

Ez Magyarország egyetlen működő lómenhelye.

Több, mint 12 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben főként civilek követelik, hogy a terület, amit most eladnak, a siófoki-töreki lómenhely tulajdonába kerülhessen. Az aláírásokat ma az ügyet támogató színészek vitték el annak a vállalkozónak a házához, akinek elővásárlási joga van a területre.

A farm azért jött létre, hogy olyan állatokat fogadjon be, akiket valamilyen sérelem ért, vagy korábban elkobozták őket a tulajdonosuktól. Az Agrárminisztérium bízta meg őket, és Czinóczky Csaba alapító szerint pénzt is ígértek nekik, de a minisztérium az RTL megkeresésére azt írta, ilyen nem történt.

A föld jelenlegi tulajdonosa 32 hektárt eladna, a menhely alapítói ezt megvennék, de egy helyi vállalkozónak elővásárlási joga van.

Molnár Áron színész, a NOÁR mozgalom alapítója vitte a 12 ezer aláírást tartalmazó petíciót a vállalkozóhoz. Ebben azt szeretnék elérni, hogy a föld és az épület is a menhelyé legyen. Velük ért egyet Nagy Ervin színész is, aki szerint egy lovas nemzetnek kötelessége törődni bajba jutott állataival. Szabó Győző színész és Zsiga Melinda sportoló is azért ment a farmra, hogy az aláírásokat személyesen vigye el a vállalkozóhoz, aki ma nem tartózkodott otthon.

Az RTL stábja felhívta a vállalkozót, aki újfent megígérte, ha az állatok maradnak, gondoskodni fognak róluk. Czinkóczkyék korábban elmondták, „nagyon morbid”, hogy egy siófoki szórakozóhely Budapesten élő ügyvezetője helyi őstermelőként kitúrhat egy ott élő, valódi földművest, aki éjjel-nappal az állatokkal foglalkozik.

Nagy Ervin a lómenhelyen

Nagy Ervin is kiáll a lómenhelyért. Fotó: RTL Híradó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top