nlc.hu
Szabadidő
Károkozó szelet és sok esőt hoz a Boris ciklon.

Boris nem nyugszik, károkozó szelet és sok esőt hoz a ciklon vasárnap

A jövő hét elejéig a Kárpát-medence fölött örvénylik a Boris ciklon, változékony, felhős csapadékos időjárást okozva.

Vasárnap jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és továbbra is többfelé várható váltakozó intenzitású eső, szitálás. Hosszabb szünet a csapadékban elsősorban az északkeleti országrészben lehet, arrafelé fordulhatnak elő hosszabb szakadozások a felhőzetben – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Figyelmeztetésükben azt írják, hogy vasárnap reggel a Dunántúlon a legerősebb széllökések sokfelé meghaladják a 70 kilométer/órát. Kiemelten a Soproni-hegység, Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében 90-110 kilométer/óra,

de akár kezdetben még 110-120 kilométer/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

A Dunántúlon az erősen viharos, károkozó szélrohamok esélye a nap folyamán csak lassan csökken, arrafelé még a késő délutáni, kora esti órákban is előfordulhatnak erős, viharos széllökések. Az ország keleti felén csupán időszakosan élénkül meg a légmozgás.

Esernyővel siet át a zebrán két férfi

Fotó: Unsplash

Ami a csapadékot illeti, a Dunántúl nyugati felében, kétharmad részében vasárnap a reggeli órákat követően gyengülni, szűnni kezd az eső, miközben délkelet felől terjeszkedik egyre kiterjedtebb esőzés. Vasárnap éjfélig az azt megelőző 24 órás csapadékösszeg már csak kis körzetekben haladhatja meg a 20 millimétert, lokálisan esetleg a 30 millimétert.

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között valószínű, de északkeleten pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő este többnyire 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetnek.

Egyelőre még nem várható változás az időjárásunkban, egészen a jövő hét elejéig a Kárpát-medence fölött örvénylik a Boris ciklon, változékony, felhős csapadékos időjárást okozva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top