nlc.hu
Sztárok
Alföldi Róbert a Bese-ügyről: „Ha ez egy normális ország lenne, ezeket a történeteket kellene filmre vinni”

Alföldi Róbert a Bese-ügyről: „Ha ez egy normális ország lenne, ezeket a történeteket kellene filmre vinni”

A rendező szerint végtelenül szomorú és nagyon megrendítő, hogy ezek az emberek milyen életet élhettek.

Alföldi Róbert interjút adott a Szeretlek Magyarországnak, és a főként színházról szóló beszélgetés során szóba került a felfüggesztett dunavecsei plébános, Bese Gergő is, aki melegpartikon vehetett részt, illetve más férfiakkal állt intim kapcsolatban.

„Engem megrendített ez a történet. Nem vagyok kárörvendő, nem tudok röhögni sem rajta. Nem tudom azt mondani, hogy megérdemelte” – mondta az ügyről Alföldi Róbert.

A rendező szerint ha az első reakció után elgondolkozunk, hogy ezek az emberek milyen életet élhettek, az „végtelenül szomorú és nagyon megrendítő”.

„Ennek az atyának, ennek a fiatalembernek milyen élete volt? Én beszorongok ezektől – fogalmazott Alföldi. – Én a Szájer-történettől is beszorongtam. És persze némileg ellentmondásos a tevékenységük és a titkos életük. De az egy következő lépés, hogy vizet prédikál és bort iszik, az az emberi történet után van.”

Alföldi Róbert

Fotó: RTL

A rendező úgy véli:

Ha ez egy normális ország lenne, ezeket a történeteket kellene filmre vinni. Ezekből a történetekből remek és hiteles történelmi filmeket lehetne forgatni. Ha most lenne egy Shakespeare, akkor a Szájer-sztorit biztos megírná, mert ez egy akkora emberi történet. Hogy valaki ennyire kénytelen megtagadni magát, hazudni, bujkálni.

Alföld Róbert hozzátette: „Arról persze lehet beszélni, hogy ezek az emberek kifizetődőbbnek tartják, ha hazudnak és csatornákon másznak le, vagy a párizsi olimpia megnyitója ellen prédikálnak, és közben orgiákra járnak. De a lényeg az mégis csak az, hogy végtelenül szerencsétlen emberek.”

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top