nlc.hu
Sztárok

Alföldi Róbert kirohanása a színházi baleset miatt

Nekiment Alföldi Róbert Vidnyánszky Attilának a Nemzetiben történt baleset miatt

A rendező állítja, ő nem így kezelte volna a helyzetet.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója mélységesen elítéli Vidnyánszky Attila magatartását a teátrumban történt novemberi baleset miatt, amelyben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia súlyosan megsérültek – írja a Blikk.

Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila,

Alföldi Róbert keményen beleszállt Vidnyánszky Attilába – Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Vidnyánszky korábban azt mondta, hogy a kollégái kérése miatt vonta vissza a lemondását. Erre az elődje így reagált a gyömrői Hankó István Művelődési Központban tartott előadásán: „Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj! (…) Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?”

Mint egykori igazgató, Alföldi elmagyarázta: ahhoz, hogy egy díszlet színpadra kerülhessen, többlépcsős ellenőrzésen kell átmennie, a végén pedig alá kell írni egy dokumentumot, amelyen jogilag a legmagasabb rangú szereplő az igazgató, de gyakorlatilag a műszaki vezető, hiszen ő a szakember. Alföldi úgy tudja, ez a végső aláírás nem történt meg a Rómeó és Júlia díszletének esetében: a műszaki vezető nem írta alá ezt a papírt.

„Nálam ilyen súlyos baleset nem fordult volna elő, legfeljebb kisebb” – jelentette ki a színész-rendező, aki azt is felháborítónak tarja, hogy a történtek után a két színész eddig egy fillért sem kapott, illetve azon is kiakadt, hogy – szerinte – a vizsgálat sem az elvárható módon zajlik az ügyben. „El lesz felejtve, és ki tudja, ezek a szerencsétlen kollégák mennyi pénzt kapnak majd” – fakadt ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top