nlc.hu
Sztárok

Besenczi Árpád színházi balesete

Maradandó sérülését szenvedett Besenczi Árpád előadás közben: „Spriccelt a vér, és akkor behúzták a függönyt”

Kiderült, hogyan történt a baleset.

Mint arról beszámoltunk, súlyosan megsérült Besenczi Árpád a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították. Az Indul a bakterház péntek esti előadása közben az 58 éves színész – aki egyben a színház igazgatója – maradandó sérülést szenvedett. Időközben kiderült, hogy Besenczi Árpádnak a jobb gyűrűsujja sérült meg, leszakadt és nem sikerült visszavarrni az ujjdarabot – értesült a zaol.hu.

Besenczi Árpád

Besenczi Árpád a tervek szerint keddtől ismét színpadra áll – Fotó: MTI/Katona Tibor

A jobb kezem gyűrűs ujjának fele leszakadt ugrás közben. Éjszaka Szalai doktor által vezetett team megoperálta, de nem tudták megmenteni, mert ugyan az ujjam leesett darabja megvolt, de azt a gyűrű nagyon csúnyán szétroncsolta. Tulajdonképpen befejezték a csonkolást” – mondta a portálnak a színész, aki a baleset körülményeiről is beszélt.

Ahogyan futottam ki a színpadról, valószínű, hogy nem ott kapaszkodtam meg a kezemmel, mint az eddigi 17 alkalommal sértetlenül, a gyűrűs ujjam beakadt egy csavarba. Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt. (…) Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam. Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt” – idézte fel Besenczi Árpád, hangsúlyozva, hogy nem egy kiálló csavar okozta a sérülését.

A díszlet felállítására, ellenőrzésére a kollégák mindig nagyon odafigyelnek. Én is mindent átvizsgálok. (…) Sajnos minden figyelem ellenére történhetnek balesetek” – jegyezte meg.

Pár nappal ezelőtt a Nemzeti Színház Rómeo és Júlia című előadásán történt baleset. A darabban játszó két színész – Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia – 4 méter magasról zuhant le. Végtagsérülésekkel szállították őket kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top