nlc.hu
Aktuális

A Nemzetiben megsérült színészek jelenlegi állapota

Ilyen állapotban vannak most a Nemzetiben megsérült színészek, közleményt adott ki a klinika

Előadás közben szenvedtek súlyos balesetet.

Jobban vannak a Nemzeti Színház színészei. Végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. „A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát” – közölte hétfő reggel a klinika.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én - Fotó: MTI/Soós Lajos

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én – Fotó: MTI/Soós Lajos

Mint arról beszámoltunk, súlyos baleset miatt félbeszakadt a Rómeó és Júlia pénteki előadása a Nemzeti Színházban. Két színész – Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia – 4 méter magasról estek le: a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak több métert hátrafelé. A felépülésük több hónapig eltart majd.

Állítólag Horváth Lajos Ottó hirtelen megszédült az erkélyjelenetre készülve, kezében a Júliát alakító 28 éves színésznővel, és lezuhantak. Ám az is felmerült, hogy a darab díszlete nem volt biztonságos. Az Index úgy tudja, korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak – a Rómeó és Júlia rendezőjének –, hogy a díszlet életveszélyes.

Közben Bódis Kriszta író, dokumentumfilmes a közösségi oldalán számolt be drámai részletekről a balesetről: „Ez borzasztó! Imádkozom értük! Két kiskamasz unokahúgom ott volt az előadáson, azóta is hatása alatt vannak a szörnyű balesetnek. Amikor kiterelték őket, egyikük bent felejtette a telefonját, visszaszaladt, akkor már négy mentő állt a színház előtt, a sebesültek vértócsában feküdtek.”

Ma társulati ülést tartanak a Nemzeti Színházban történtek miatt, akkor veszi kezdetét a vizsgálat is.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Mihályi Győző az RTL Híradónak azt mondta, hogy a színháznak kötelező vizsgálatot végeznie, meghallgatnia azokat, akik a helyszínen voltak a baleset idején, feltárni az esetleges mulasztásokat. Mihályi úgy tudja, a színháznak kártérítési kötelezettsége is van, ha a színház vétett valamit. Elmondása szerint a színháznak kötelező biztosítást kötnie a színészekre, és a magaslatok esetében korláttal vagy fényjelzéssel biztosítani, hogy ne történjen baleset.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top