nlc.hu
Sztárok

Színházi baleset Temesváron

Újabb színházi baleset: előadás közben rázuhant a díszlet Török Olga színésznőre

Büntetőeljárást indított a rendőrség.
mentő

Megsérült a Temesvári Német Színház színésznője, Török Olga, amikor a vasárnap esti Cseresznyéskert című előadás közben rázuhant a díszlet. A színésznőt szakorvosi ellátásra kórházba szállították – számolt be a Transtelex. Mint kiderült, egy fából készült díszletelem dőlt el, amit két férfi biztosított. Ők is megsérültek a balesetben, de őket nem kellett kórházba szállítani.

A Temesvári Német Színháznál azt nyilatkozták a történtek után, hogy a balesetben érintett egyik munkás megbotlott, és esés közben rántotta magával a díszletelemet, ami megsebesítette a kollégáját. 

A munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt a rendőrség büntetőeljárást indított, a Temes Megyei Munkaügyi Felügyelőség pedig belső vizsgálatot is indított.

Egy nappal korábban ugyancsak történt egy színházi baleset Romániában: akkor Bukaresti Nemzeti Színházban Marius Manole színész szenvedett balesetet egy előadás során.

Mint ismert, idehaza, a Nemzeti Színházban november 10-én történt egy súlyos baleset: a Rómeó és Júlia című darab előadásán két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a mélybe zuhantak a díszlet több méter magasan lévő, felső emeletéről. A történtek után mindkét művész kórházba került. Horváth Lajos Ottónak a keze és a lába, Szász Júliának a lába és a bordái sérültek meg. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top