nlc.hu
Aktuális
Lövöldözés Trump közelében Floridában

Újabb merényletkísérlet? Lövések dördültek el Trump közelében Floridában

Biztonságban van a politikus.

Lövések dördültek el Donald Trump közelében vasárnap Floridában, miközben a republikánus elnökjelölt egy golfpályán tartózkodott. Az MTI beszámolója szerint a védelméért felelős titkosszolgálat és a kampánycsapata is azt közölte, hogy a politikus biztonságban van.

Vizsgálják a hatóságok az eset körülményeit. Egyelőre nem tudni, mi volt a lövések célpontja, ahogy azt sem, hogy a golfpálya területén, vagy azon kívül adták-e le.

A rendőrség egy AK-47 gépkarabélyt foglalt le.

Donald Trump ellen július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városban egy választási gyűlésen merényletet kíséreltek meg. Akkor a támadót, a 20 éves Thomas Matthew Crooks-t lelőtték. A merénylet során egy ember életét vesztette, ketten súlyosan megsebesültek, a volt elnök pedig a fülén könnyebb sebesülést szenvedett.

Kedd este amúgy éles szóváltásokkal tarkított televíziós vita keretében találkozott Donald Trump és Kamala Harris. A gazdaság, az illegális bevándorlás, a nemzetközi konfliktusok, a terhesség-megszakítás, valamint a szociális juttatások szerepeltek kiemelt témaként. A philadelphiai vitát követő nézői felmérésben 45 százalék nyilatkozott kedvezően Harrisről, míg Trumpról 39 százalék.

Kiemelt fotó: Win McNamee/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top