nlc.hu
Aktuális
Lottószámok valószínűsége

Ezekkel a számokkal biztosan nem nyersz majd a lottón!

A lottószámok kihúzási valószínűsége ugyanakkora. Vagy mégsem?

A legtöbbünk álmodozott már arról, hogy komoly pénzt nyerünk a lottón, aztán szuperül élünk belőle, életünk végéig. A Mirror viszont most arra figyelmeztet, hogy lottószámaink komolyan befolyásolhatják nyerési esélyeinket, így közé tették egy szerencsejáték-szakértő meglátásait, az esélyek maximalizálása érdekében.

Ezekkel a számokkal biztosan nem nyersz majd a lottón!

Eszerint vannak kifejezetten kerülendő számok,

amelyeket nem szabad választani – idézik a tiktokker @makeitshinemoney-t.

@makeitshinemoney 3 tips to win the lottery! #moneytok #lotterywinner #lotteryticket #lottotips #moneypodcast #jackpot #powerball #lottomax #moneytip ♬ original sound – Make It Shine Money Podcast

 

Szerinte a főnyereményhez érdemes kerülni az olyan, személyes dátumainkból levezetett számokat, mint a születésnapok, esetleg évfordulók.

“Ezek a számok 1 és 31 közé esnek, így annak ellenére, hogy a kiválasztott szám valószínűsége azonos, ha 31 feletti számokkal játszik, növelheti annak esélyét, hogy nem kell megosztania a nyereményt más játékosokkal”

– érvelt az igaza ellen. Egy korábbi tanulmány pedig

a 30, 6, 21, 48, 43 és a 18 számokat feketelistázza,

mondván, az általuk nézett lottériákban 2015 októbere óta ezeket választották ki a legritkábban. A legnépszerűbb húzott lottószám ezzel szemben a 37, 52, 58, 39, 42 és 27 voltak, ugyanezen mintából. A tiktokker emellett a „kevésbé népszerű” lottójátékok mellett is érvel, mert miközben a “nyeremény összege valószínűleg alacsonyabb” – nő az esély a nyerésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top