nlc.hu
Sztárok
II. Erzsébet egy királyi hagyománnyal is szakított Katalin hercegné kedvéért

II. Erzsébet egy királyi hagyománnyal is szakított Katalin hercegné kedvéért

Úgy tűnik a néhai uralkodó már az első perctől kezdve a szívébe zárta Katalin hercegnét, ugyanis olyan kivételt tett vele, ami igazán megtisztelő!

Kétségtelen, hogy II. Erzsébet már a kezdetektől fogva látta Katalin hercegnében a tökéletes jelöltet, mint a trónörökös felesége, kedvéért ugyanis még egy régi hagyománnyal is szakított. Az uralkodó ugyanis gyakorlatilag már azelőtt befogadta a családba a lányt, amikor még csak Vilmos herceg barátnőjeként tartották számon. 

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

A Mirror Robert Lacey életrajzíró könyvére hivatkozva azt írja, hogy az uralkodó Katalin miatt szakított egy királyi hagyománnyal, méghozzá azzal, hogy bár eddig a karácsonyi közös családi ünnepükön csak olyanok vehettek részt, akik a családtagok házastársai vagy jegyesei voltak, mégis meghívta magukhoz ünnepelni a ma már hercegnét. 

Bár Katalin a 2006-ban kapott kedves karácsonyi meghívást hagyománytiszteletből visszautasította, később pár nyilvános rendezvényen azért részt vett a királyi családdal, például amikor Vilmos herceget tisztté avatták a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. 

A történetüket ma már mindenki ismeri, Vilmos herceg 2010 őszén, egy kenyai vakáción kérte meg Katalin kezét, majd 2011-ben össze is kötötték az életüket. Az egyházi szertartás a Westminsteri apátsági templomban volt.

Katalin követi a hagyományokat

Bár tény, hogy van egy-két szabály, amit Katalin hercegné is megszeg néha-néha, összességében elmondható, hogy a hercegné lojális maradt II. Erzsébethez, bennfentes források szerint ugyanis követ olyan szokásokat, amelyeket annak idején még II. Erzsébet alakított ki.

Denise Palmer-Davies PR szakértő szerint Katalin hercegné azt is eltanulta a 2022-ben elhunyt Erzsébet királynőtől, hogyan kezelje a kemény helyzeteket:

“Soha ne panaszkodj és soha ne magyarázkodj.”

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top