nlc.hu
Szabadidő
Reproduktív Jogok Fesztiválja ajánló

Izgalmas fesztivál vár rád az abortusz körüli tabukról és az anyaság terheiről

Hiánypótló fesztivált hoz össze a Patent Egyesület és az EMMA Egyesület szombaton a Manyi Kulturális Műhelyben. A Reproduktív Jogok Fesztiválján izgalmas előadások sorát láthatják a nézők, a traumatudatos nőgyógyászati ellátástól kezdve az abortusz körüli tabukon át egészen a hormonmentes fogamzásgátlásig.

Október 12-én, szombaton 10 órakor veszi kezdetét, egészen a kora esti órákig tart és sok izgalmas programmal várja a résztvevőket a Reproduktív Jogok Fesztiválja a II. kerületben található Manyi – Kulturális Műhelyben. A fesztivál ingyenes, de előzetes regisztrációra ettől még szükség van, ezt az alábbi linken lehet megtenni. A résztvevők a Patent Egyesület és az EMMA Egyesület jóvoltából rengeteg izgalmas előadásból válogathatnak.

Reproduktív Jogok Fesztiválja

A Reproduktív Jogok Fesztiváljának plakátja

  • A Go with the Flow workshop segítségével kiderül, hogyan tanít a ciklus a változások elfogadására.
  • Hormonmentes Janka előadásából kiderül, hogy sokkal több hormonmentes fogamzásgátlási lehetőség van annál, mint gondolnád.
  • Dr. Győrfy Judit a traumatudatos nőgyógyászati ellátás lehetőségeit mutatja be.
  • Az EMMA Műhely szervezésében arról esik szó, milyen kihívásokkal találja szembe magát egy nő, miután az anyává válás mellett dönt.
  • A Patent Egyesület a reprójogi tabukat feszegeti egy beszélgetés során.
  • Reprójogi Zine workshopon is részt vehetünk Hegedűs Nórival.
  • És menopauza workshop is szerepel a programok között.
Terhességi tesztek

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

A fesztiválon a témába vágó új kutatások eredményeiről is beszámolnak. Kiderül például, mit gondolnak a magyarok a reproduktív jogokról, de fény derül arra is, hogy roma szemmel hogyan fest a reprodukciós és szexuális egészség témája. Egy új kutatás pedig azt mutatja be, milyen élmények érik azokat a nőket Magyarországon, akik hozzá szeretnének férni az abortuszhoz.

A fentieken felül lesz még egész napos vásár, kvíz és beszélgetések, este pedig tombola zárja a napot. A fesztivál 7 éves korig gyerekfelügyeletet biztosít, ám az erre való igényt jelezni kell az előzetes regisztráció során.

További információkat a Reproduktív Jogok Fesztivál Facebook-eseményoldalán találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top