nlc.hu
Sztárok
Friss hírek a szívinfarktuson átesett Ónodi Henriettáról

Friss hírek a szívinfarktuson átesett Ónodi Henriettáról

Ónodi Henrietta két hónapig kómában volt, miután szívinfarktust kapott.

Az 1992-es olimpián aranyérmes, Egyesült Államokban élő, három gyermekét egyedül nevelő, 50 éves egykori tornásznő, Ónodi Henrietta márciusban szívinfarktust kapott Floridában egy üzletben, újra kellett éleszteni, két hónapig kómában volt – írja a Blikk.

Friss hírek a szívinfarktuson átesett Ónodi Henriettáról

Elismerés – Díszpolgárrá avatták Ónodi Henriáttát Békéscsabán (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

“Heni visszatért az otthonába (…) Hosszú az útja a felépülésig, de ereje és kitartása jól látszik. Már most is ígéretes javulást mutat, bár még mindig nem vagyunk biztosak potenciális felépülésének mérté­kében. Az egyik nagy áttörés az, hogy most már be tudja hajlítani a bal térdét, ami egészen a közelmúltig mozgásában teljesen korlátozva volt. Segítség nélkül ül az ágya szélén, hosszabb ideig képes magát megtartani. Fejlődése nem áll meg itt, önállóbban használja a jobb kezét, sőt bizonyos ételeket egyedül is eszik. Emellett több időt tölt speciális tolószéké­ben, élvezi a kinti sétákat az ápolókkal, napról napra erőre kap. Heni törzsizmai erősek, és például remekül tud számolni angolul és magyarul is a fizioterápiás foglalkozásokon” – mondta Ónodi Henrietta testvére, Barbara, aki egy adományszámlát is létrehozott. A beérkező pénzből az egykori sportoló rehabilitációját finanszírozza a család.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top