nlc.hu
Aktuális
Életveszélyesen részeg volt, mégis beült vezetni

Csoda, hogy élt, annyira részeg volt, mégis beült vezetni

Szlalomozott az úton a kocsijával, így szúrták ki a rendőrök, akik olyan véralkoholszintet mértek a sofőrnél, hogy azon is elcsodálkoztak, hogy még életben van.
Részeg sofőr

Mielőtt megírjuk a konkrét esetet, csak a tisztánlátás végett idetesszük, hogyan kell értelmezni a véralkoholszinteket méréskor:

  • 0,3 és 1,2 ezrelék között – enyhe ittasság
  • 0,9 és 2,5 ezrelék között – ittasság
  • 1,8 és 3 ezrelék között – zavart viselkedés
  • 2,5 és 4 ezrelék között – aluszékonyság
  • 3,5 és 5 ezrelék között – életveszélyes állapot

Nos, a cseh rendőrök egy olyan sofőrt állítottak meg az úton, akinek a véralkoholszintje hatos volt, és ennek ellenére autót vezetett – derül ki a Parameter cikkéből.

A férfit Šebetov és Knínice na Boskovicku települések között szúrták ki, ugyanis ide-oda kanyargott az úton, képtelen volt egyenesen tartani a kormányt. A megállítása után elvégezték rajta a véralkohol-tesztet, és ekkor derült ki, hogy kész csoda, hogy a kocsival nem okozott balesetet, ugyanis a hat ezrelékes véralkohol-szintjével merevrészeg volt.

A sofőrt már negyedszer kapták el ittas vezetés miatt, a jogosítványát is bevonták, de most úgy tűnik, nem ússza meg ennyivel. Az már biztos, hogy a járművét elkobozzák és a cseh állam tulajdonába kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top