nlc.hu
Életmód
Rejtélyes tárgyakat vetett ki az Atlanti óceán Új-Fundlandnál

Senki nem tudja, mi az: rejtélyes tárgyak tűnnek fel Amerika partjainál

Különös állagú, fehér gumók tűntek fel Új-Fundland partvidékén; rejtély, mi lehet, miközben már itthon is láttak hasonlót.

Nemrég különös állagú, fehér színű anyag jelent meg tömegesen Új-Fundland partjainál. A szemtanúk szerint leginkább keletlen kenyérre hasonlító tárgyak szaga növényolajra emlékeztet, a hatóságok már vizsgálódnak a rejtély ügyében – írja a BBC. Először szeptember elején észlelték a különös jelenségeket a kanadai partoknál és egyből meg is

Senki nem tudja, mi az: rejtélyes tárgyak tűnnek fel Amerika partjainál

indult az ötletelés, hogy vajon mik lehetnek azok.

Egyesek szerint gomba, mások szerint penész, pálmaolaj vagy paraffinviasz lehet a rejtély nyitja.

A jelenséget vizsgáló környezetvédők szerint a talált anyag nem kőolaj bázisú és a tengeri szivacshoz sem hasonlít. A legfeljebb 15 centis cafatokról még a parti őrség sem tudja, mi is lehet. A témáról ugyancsak író 444 egyik olvasója Tiszaszentimréről küldött képet a kertjében felbukkant,

kelt tésztára emlékeztető, krémszerű állagú,

öklömnyi anyagról. A szagtalan, világosszürke, homogén pép megkeverve krémszínű, ám a levegőn beszürkül. A lap olvasója szerint elképzelhető, hogy egy gombafajt talált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top