nlc.hu
Életmód
Influenzaszezon 2024

A legerőteljesebb influenzaszezon kezdődhetett el

Napról napra egyre több az influenzás beteg, hamarosan már berobbanhat az influenzajárvány is.
influenza

Az elmúlt 3 év legerőteljesebb influenzaszezonja kezdődhetett el a napokban. A Tények riportja szerint csaknem 19 ezren keresték fel emiatt az orvosukat, de rengeteg a hiányzás az iskolákban és óvodákban is. Egymás után jelentkeznek a szülők a gyerekeik kivizsgálására. Van olyan iskola, ahol az osztály 20 százaléka hiányzott, annyian panaszkodnak lázra, fejfájásra, orrfolyásra és torokfájásra.

“Megnövekedett a betegforgalom. Általában a napi 50-60 gyermeket látunk. Többnyire felső légúti hurut tüneteivel, orrfolyással, köhögéssel, illetve most hányinger, szédülés, hasmenés tüneteivel is jelentkeztek” – számolt be Dr. Vass Éva gyerekorvos.

Tavaly az 1 évvel korábbihoz képest 43 ezerrel kevesebben fordultak orvoshoz légúti fertőzéssel, idén viszont már 63 ezernél is több új beteg van, mint 1 évvel ezelőtt. Az influenzaszerű tünetek száma is megugrott a korábbi évekhez képest: csaknem 19 ezren keresték fel emiatt az orvosukat. 

Influenzajárvány ugyan még nincs, de december első felében ez is berobbanhat, és februárban érheti el a csúcspontját.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top