nlc.hu
Életmód

Influenza-betegszám

Már lassan 15 ezren betegek, de még nincs influenzajárvány

Közben már hetek óta oltanak is a vírus ellen.
beteg

Folyamatosan nő a betegek száma a rendelőkben, az úgynevezett influenzaszerű megbetegedéssel mennek orvoshoz a legtöbben. Most már hétről hétre megközelíti a 15 ezret a betegszám – számolt be a Tények.

Jelenleg Magyarországon influenzajárványról nem beszélhetünk, hiszen a figyelőszolgálat kezdete óta influenzavírust a Nemzeti Népegészségügyi Központ referencia-laboratóriumában nem mutattak ki” – mondta el Molnár Zsuzsanna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ  járványügyi osztályvezetője. A szakember szerint az influenzavírus jövő év elején fertőzhet aktívabban. “Az az általános tapasztalat, hogy hazánkban az influenzajárvány általában a karácsonyi ünnepek után, januárban kezdődik” – tette hozzá. A járványügyi osztályvezető szerint most kell felkészülni a járványra, azaz beadatni az oltást.

Egy, a Tényeknek nyilatkozó háziorvos szerint azért is fontos a védőoltás, mert az idei influenzaszezon veszélyesebb lehet az eddigieknél. “Most ez egy különösen veszélyes időszak, mert ha valaki egy időben elkapja az influenzát és a koronavírus-fertőzést, ez biztos, hogy jelentősen megnöveli a súlyos betegség kockázatát” – figyelmeztetett Hoksári László.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top