nlc.hu
Aktuális
Tömeges állatkínzással készül Marokkó futball világbajnokságra

Több millió kutyát gyilkolnak le Marokkóban a futball miatt

Futball-vébét rendezne az afrikai ország, útban van nekik a sok kóbor kutya.

Hárommillió kóbor kutya életét fenyegeti a Marokkó társrendezésében szerveződő, 2030-as labdarúgó-világbajnokság. Az állatvédő szervezetek szerint a tömeges állatgyilkosság a futball rendezvény előtti takarítás részeként történik – írta a Mirror felkavaró fotókkal bizonyítva a felháborító barbárságot.

A Nemzetközi Állatkoalíció szerint

sztrichnin injekcióval vagy mérgezett csalival

irtják ki szerencsétlen állatokat. Az állatkínzást fegyveresek is végzik, akik a sebesült, szenvedés miatt nyüszítő állatokat gyakran hagyják halálukig szenvedni. A gyilkosságok másik módja, hogy a sintérmódszerekkel összegyűjtött állatokat arra szolgáló telepeken öldösik le.

Több millió kutyát gyilkolnak le Marokkóban a futball miatt

Les Ward, a Nemzetközi Állatkoalíció elnöke szerint “Marokkó kóbor kutyáit szemétnek tekintik, amit bármi áron el kell tüntetni. A gyerekek, akik végig nézik a gyilkosságokat, traumatizáltak. A marokkóiak egyre erősödő tiltakozásával pedig nem törődnek”.

A FIFA-nak bizonyítékokat mutattak be az állatkínzásokról,

de a korrupció vádjával nem először illetett szervezet nem tesz semmit. A tömeges gyilkosságokat a rendezésre javasolt helyszínek környékén végzik, a FIFA helyszíni látogatásai elé időzítve.

„Ez elfogadhatatlan, sok futballrajongó lesz dühös, ha megtudja. A FIFA-nak azonnal cselekednie kell, hogy megállítsa a marokkói kegyetlen kutyagyilkosságokat. Amíg ez nem történik meg, addig Marokkót fel kell függeszteni társházigazdaként”

– fejtette ki véleményét az elnök. A 2030-as vb-t Spanyolország, Portugália és Marokkó rendezné.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top