nlc.hu
Aktuális

Egy brazil kamasz mentett kutyákat fürdet szabadidejében

Egy brazil kamasz mentett kutyákat fürdet, hogy új, szerető otthonra találhassanak

Az ötlet bevált, sok állatnak sikerült is gazdát találnia,

Egy Thiago nevű 13 éves fiú azt tűzte ki céljáként, hogy szülővárosában, Antônio Pradóban segít gazdára találni a kóbor, magukra hagyott kutyáknak. Pontosabban, hogy nagyobb esélyük legyen arra, hogy örökbe fogadják őket, vállalta, hogy szabad idejében megfürdeti őket. Így indult el 2020 végén a Sou de rua mas to limpinho (Nincs otthonom vagyok, de tiszta vagyok) kezdeményezés.

Egy gond volt csak, nem tudták, hogyan fogják be a kutyákat, hiszen a szabadon élő állatok közül sokan nem bíznak az emberben, félnek tőlük. Végül édesapjával felkerestek egy állatvédő szervezetet, és az általuk megmentett kutyák fürdetését vállalták. Az embereket pedig annyira meghatotta Thiago vállalása, hogy adományokkal halmozták el a fiút. 

A fürdetése mellett Thiago elkezdett apró kiegészítőket is adni a kutyusoknak a fürdetés után, hogy egy kicsit többet mutasson meg a személyiségükből. A fiú apukája képeket is készít a kutyákról, ezeket az Instagramon osztják meg, hogy a gazdijelöltek még könnyebben rájuk akadjanak.

Thiago eddig 97 kutyát fürdetett meg, és mivel közülük sokan új otthonra találtak, ezért eltökélt, hogy még több állatnak segítsen. „Szeretném, ha az emberek nem félnének az örökbefogadástól. Ez a legjobb dolog a világon. De fontos, hogy tudják, ő nem egy játékszer, hanem egy élőlény, amiről sokáig kell gondoskodni, de cserébe elhalmoz minket a szeretetével” – nyilatkozta a jószívű brazil kamasz. 

Tiago kutyákkal

Fotó: Instagram/@guridochapeu_oficial

(via My Modern Met)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top