nlc.hu
Aktuális

Ilka, az állatmentő kislány

Még csak 13 éves, de már 6 éve állatokat ment Ilka

Sokan tisztelik és csodálják a környéken az Ercsiben élő kislányt.
állatmentés

Míg kortársai közül sokan a számítógép előtt ülnek a szabadidejükben, addig a 13 éves Darvas-Tanács Ilka a környék bajba jutott állatain segít. A Fejér vármegyei Ercsiben élő kislány 7 éves kora óta menti az állatokat, már egyből őt hívják a környéken, ha látnak egy bajban lévő kutyát vagy macskát.

“Úgy éreztem, hogy nem csak szeretni akarom őket és itthon, magamnak hobbiként tartani kutyát vagy cicát, de segíteni is szeretnék nekik” nyilatkozta a Metropolnak Ilka, aki elsőként egy csontsovány kutyán segített. Mostanra már egy mikrochip leolvasót is beszerzett a hős kislány, aki az iskola mellett egy állatmenhelyen is dolgozik.

Ha kap egy bejelentést egy kóbor kutyáról, máris indul segíteni. “Meg tudom nézni kié lehet a kutya. Szilveszterkor is vállaltam, hogy hazaviszem az elszökött kutyákat. Kóbor kutyák esetében, elütött vagy láncon tartott állatokhoz is hívnak” – mesélte a lapnak Ilka, aki ha kell, ideiglenes befogadó is.

Elárulta, állatorvosnak készül, az álma pedig az, hogy egy tanyán, állatok között élhessen.

Korábban már bemutattuk a 20 éves Szabit, aki bulizás helyett kutyákat ment. Befogadja őket az otthonába és megpróbál nekik új gazdát találni, de ha nem sikerül, akkor viszont ő gondoskodik róluk. Jelenleg egy egész falkányi állattal él együtt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top