nlc.hu
Gasztro
Az olasz séf szerint itt hibázunk a spagetti főzésekor

Az olasz séf szerint itt hibázunk a spagetti főzésekor

Felejtsük el az olajat és lobogjon csak az a víz!

Silvia Colloca olasz-ausztrál sztárszakács rántotta le a leplet a spagetti főzése kapcsán több tévhitről is.

Mint elmondta, teljesen értelmetlen és fölösleges olajat önteni a tészta főzővizébe, hiszen az olaj a víz tetejére úszik fel, nem nyújt segítséget abban, hogy ne tapadjanak össze a szálak. Ráadásul ha maga a tészta olajos lenne, akkor az így képződő bevonat csak akadály lenne abban, hogy megfelelően bevonja a szósz a tésztát. Ha tartunk tőle, hogy a tészta összetapad, egyszerűen keverjük meg néha, miközben fő.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon fontos leszűrni a tésztát már 1-2 perccel azelőtt, hogy elkészülne, mivel a tésztában maradó hő miatt még így is folytatódik a folyamat, ha pedig a forró szósszal összekeverjük a serpenyőben, az szintén főzési időnek számít.

A tökéletesen készített tészta főzővize egyébként nagyjából annyira sós, mint a tengervíz, és fontos, hogy mindig magas fokozaton forrjon, ellenkező esetben ragacsos lesz a végeredmény, mondta még el intelmét.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top