nlc.hu
Szabadidő
101 év után vitték vissza a kikölcsönzött könyvet a könyvtárba

101 év után vitték vissza a kikölcsönzött könyvet a könyvtárba

Az unoka találta meg és juttatta vissza a ritka példányt.

William Shakespeare V.Henrik király című művének egyik példányát 101 évvel a kikölcsönzés után vitték vissza New Jersey egyik könyvtárába. A munkatársak elmesélése szerint egy Cynthia Delhaie nevű nő talált rá a könyvre, miután elhunyt nagymamájának holmiját válogatta. Ő fedezte fel azt, hogy a pecsét alapján 1923-ben vették azt ki a könyvtárból, ezt követően pedig ő vitte vissza azt az intézménynek.

“Soha nem késő visszaküldeni egy elfelejtett, kikölcsönzött könyveket, amely véletlenül nálunk vagy egy családtagunknál maradt. De bevallom, hogy bizony ez az első eset, hogy ilyesmivel találkoztam a 20 éves pályám alatt” – mondta el az intézmény igazgatója az eset kapcsán. Külön érdesség, hogy egy 1910-es nyomtatású darabról van szó, mely korlátozott példányszámban készült, a gyűjtők pedig nagyon nagyra értékelik. Így a sok idő elteltével mostanra különösen értékessé vált.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top