nlc.hu
Aktuális
Állatkínzás: nyíllal lőtték meg a macskát, légpuska sörét is volt benne.

Nyílvesszővel a nyakában vánszorgott haza Füge cica, ami ezután jött, felháborítóbb mindennél

Füge cica igazi túlélő, legutóbbi sérülése után derült ki, milyen állatkínzás áldozata volt korábban.

Füge cicát és kölykeit két éve fogadták be Tahitótfalun a Szigeti Menedék Civil Állatmentők. Mivel a vörös cica azóta sem talált új gazdára, egy félreeső tanyán éldegél harminc másik cica és nyolc kutya társaságában.

„A macskák általában maximum 1-2 kilométerre mennek el napközben hazulról, de estére mindig visszatérnek. Szinte sokkot kaptunk, amikor Fügét múlt szombaton megláttuk egy nyíllal a nyakában hazajönni. Azonnal egy budapesti orvoshoz siettünk vele, ahol megműtötték szegényt”

– mondta el Pál Zsuzsanna állatvédő – személyi edző a Blikknek. Fügének az állatkínzás dacára is óriási szerencséje volt: az állatkórházi röntgenfelvétel szerint nem sértette létfontosságú szervét a nyakába lőtt nyílvessző.

Nyíllal a nyakában vánszorgott haza Füge cica, ami ezután jött, felháborítóbb mindennél

 Annál nagyobb volt megmentőinek dühe, amikor

hastájékon két légpuska sörétet is észrevettek

megmentői. Ezek már régebben a macskába kerülhettek, ki tudja, mekkora fájdalmat okozva számára.

„Jobb, ha nem is tudom meg, hogy ki tette, nem állnék jót magamért. Nagyon durván kimerítette az állatkínzás fogalmát, ezért rögtön bejelentést tettünk telefonon a rendőrségre, szerdán pedig személyesen is bemegyünk a nyíllal feljelentést tenni a kapitányságra”

– mondta el Zsuzsanna, aki a kórházi szakasszisztens Nagy Ivettel együtt ment állatokat a Szentendrei-szigeten. Fügéből most cső lóg ki, a váladék elvezetésére, sebét rendszeresen jódoldattal kell fertőtleníteni. Néhány hét múlva kiszedik belőle a varratokat, de úgy fest, hogy a legújabb gyilkossági kísérletet is megúszta a vörös bundás macsek.

Aki támogatná a mindennemű állami támogatás nélkül dolgozó tahitótfalui állatvédőket, az itt tud velük beszélni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top