nlc.hu
Ünnepi menü

Ezért a karácsonyi receptért vannak most oda a TikTokon, de életveszélyes lehet

Ahogy kinéz, nagyon menő, de könnyen megjárhatjuk az elkészítésénél.
karácsonyi koktélok, fotó: iStock

A „hógömb koktélok” nagyon népszerűvé váltak a TikTok-on. Egyre többen próbálják elkészíteni, mivel ünnepi hangulatú és tökéletesen mutat a pohárban. Pont úgy néznek ki, mint egy hógömb. Ám komoly veszélyeket rejt az elkészítése.

A TikTok-ot felrobbantó ital lényegében fagyasztott gyümölcsből és fűszernövényből készült ital, amit egy átlátszó pohárban szervírozunk, ezért néz ki úgy, mint egy hógömb.

Pauline Martin Rodriguez, a DrinksWorld koktélszakértője és bártender-tanácsadója arra hívta fel a figyelmet, hogy a „hógömb koktél” ugyan látványos kiegészítője lehet az ünnepi menünek, azonban van néhány tényező, amit érdemes figyelembe venni, mielőtt kipróbáljuk, mert könnyen megjárhatjuk.

„Ügyeljünk arra, hogy fagyasztásbiztos poharat használjunk, hogy ne törjön el. Kerüljük a vékony falú poharakat, mivel ezeknél nagyobb a törésveszély hőmérsékletváltozáskor” – figyelmeztet.

Mutatjuk a „hógömb-koktél” elkészítését:

@everydaycocktail White Snow Globe Cocktail was so much fun to make! 🎉✨❄️ It makes your champagne very festive and beautiful—super easy to make and perfect for enhancing the night’s beauty. ✨💖🎄 Don’t forget to send me pictures if you ever make it! 📸🍹🎁 Let me know in the comments below what you think about it! 👇💬🌟 Recipe: 🥥 1 oz cream of coconut 💧 1 oz water 🍒 1 cup cranberries 🌿 1 stalk rosemary ✨ 1 pinch Diamond White edible glitter 🥂 Topped with champagne Give it a try and enjoy the sparkling vibes! ✨🍾❄️ Cheers to beautiful nights! 🌙✨🎉 #ChristmasCocktail #HolidayCheers #ChristmasSpirit #CocktailTime #Mixology #CheersToTheHolidays #FestiveDrinks #DrinkUp #HolidayRecipes #MerryMartini #ChristmasDelights #cocktail #bar #bartender #bartenderlife #cocktailsrecipe ♬ Carol of the Bells - Instrumental - Russell Davis & Roy Vogt & Michael Green & Marty Crum & Jeff Kirk & David Angell & Carrie Bailey & Steve Patrick & Nancy Allen & Ginger Newman & Sarah Valley

A legjobb hatást ásványvízzel érhetjük el, és fontos, hogy annyi vizet öntsünk bele, hogy a pohár alját is ellepje. Ha nem, akkor túl gyorsan megolvad, amikor érintkezik az itallal, és a végén az áfonya és a rozmaring úszkálni fog benne. A gyümölcsöket és a fűszernövényeket alaposan mossuk meg, hogy ne kerüljenek belőle apró szennyeződések az italba, és győződjünk meg arról, hogy a kiöntendő italt alaposan lehűtöttük. Ha nem, akkor megolvad a jég a pohárban, és esetleg tönkreteheti az egészet. Minél hidegebb az ital, annál tovább marad finom és szép.

Ne tároljuk túl sokáig a poharat a jégen, mert az befolyásolja az összetevők minőségét. A rozmaring például elveszíti a színét és keserűvé válhat az íze, ha túl sokáig a fagyasztóban hagyjuk. A legjobb eredmény érdekében egy nappal korábban készítsük el.

Ha valami különlegeset szeretnénk, használhatunk ehető csillámport is, az extra szín érdekében pedig áfonyalevet vagy hűtött hibiszkuszteát. 

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top