nlc.hu
Életmód

Ez a legjobb módja a zsír eltávolításának a serpenyőkről és a sütőről

A zsíros szennyeződések eltávolítása a főzéshez használt serpenyőkről, edényekről, illetve a sütőről az egyik legmacerásabb és leginkább utált házimunka. Ezzel az egyszerű módszerrel azonban gyorsan és hatékonyan letudhatod a feladatot.

A zsíros szennyeződések a legmakacsabbak közé tartoznak, melyek az ételek készítése során letapadnak az edényeken, illetve felhalmozódnak a sütő felületein is. Amellett, hogy csúnya látvány, a szennyeződés befolyásolhatja a sütő működését, megváltoztathatja az ételek ízét, és baktériumok melegágyává válhat, ezért rendkívül fontos a maradéktalan tisztítás. 

Nem kell azonban drága, bolti zsíroldókra költened, hiszen egy egyszerű házi módszerrel is megszabadulhatsz a zsíros szennyeződésektől és ezúttal nem a számtalan esetben kiválóan bevált ecetet vagy szódabikarbónát ajánljuk, ugyanis van valami, ami még hatékonyabb a zsír ellen. Ez pedig nem más, mint a citrom. Magas savtartalma ugyanis feloldja a szennyeződéseket a felületek károsítása nélkül.

Takarítás citrommal

Fotó: Getty Images

Így használd!

  1. Vágj félbe egy citromot, és dörzsöld át vele közvetlenül a tisztítani kívánt felületeket!
  2. Hagyjd a citromlevet 10-15 percig hatni!
  3. Töröld le nedves szivaccsal vagy puha ruhával!

Abban az esetben, ha a sütőt tisztítod, a legjobb eredmény elérése érdekében a citromlé felvitele előtt alacsony hőmérsékleten melegítsd elő! A zsír eltávolítása mellett a citrom még kellemes aromát is hagy maga után. Általánosságban elmondható, hogy jó ötlet minden használat után, vagy legalább hetente egyszer kitisztítani a sütőt. Célszerű szellőztetni is, hogy ne gyűljön össze benne a nedvesség. Így minden alkalommal könnyű lesz alaposan kitisztítani, miközben az  élettartamát is meghosszabbítod.

via

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top