nlc.hu
Gasztro

Így választhatod ki a legzamatosabb sárgadinnyét

Ha a legzamatosabb sárgadinnyét szeretnéd kiválasztani, a közhiedelemmel ellentétben ne a szaglásodra hagyatkozz!
Sárgadinnyék

Elterjedt tévhit, hogy sárgadinnye vásárlásakor az illata alapján ítélhetjük meg a legkönnyebben, hogy vajon elég érett és zamatos-e a gyümölcs. Egy botanikával foglalkozó francia influencer, Steven Fruit e témában készült Instagram-videójában arra figyelmeztet: jobb, ha a szaglásunk helyett a látásunkra és a tapintásunkra hagyatkozunk ilyenkor. 

Azt tanácsolja, hogy először az ujjunkkal finoman nyomjuk meg a sárgadinnye alján található, úgynevezett földfoltot. „Ha látod, hogy az ujjad kissé belemélyed, biztos lehetsz benne, hogy tökéletesen érett dinnyével van dolgod” –  mondta a szakértő.

A helyes döntés meghozatalához azonban elengedhetetlen, hogy alaposan szemügyre is vegyük a sárgadinnyét. Az első számú nyom? A kocsány, vagyis a szár.  „Amikor a sárgadinnye éretlen, a kocsány szép, erős és friss – magyarázza Steven. – És amikor a sárgadinnye megérik, a merev rostok letörnek, aminek következtében a kocsány meggörbül, majd kiszárad. Aztán megreped, mert ez a dinnye legtörékenyebb része. Ez az érettség jele.”  A kocsánynak tehát görbének, száraznak és repedtnek kell lennie.

Egy másik jel: a gyümölcs bordái, amelyek világosodnak, ahogy a dinnye érik. „Minél sötétebbek a bordák, annál éretlenebb a gyümölcs ” – mondta Steven. 

via

Ez is érdekelhet Megnézem

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top