Az új őszi–téli étlap kifejezetten arra van hangolva, hogy ne csak enni, hanem vacsorázni ülj le: barátokkal, pároddal vagy családdal, ráérősen, „még ezt is kóstoljuk meg” alapon. Mutatunk öt fogást, amiért tényleg érdemes asztalt foglalni – a végén pedig egy mini kvíz is vár, ha már olasz életérzésről van szó.
Olasz social club a budai hegyek között
A Giulia nappal könnyed, ebédelős hely, este viszont igazi social club, ahova ugyanannyira természetes beülni egy pohár borra, mint egy többfogásos vacsorára. A mostani berendezés kifejezetten a hidegebb hónapokra szól: melegebb fények, sok textúra (fa, textil, bőr, kerámia), gyertyák, szorosan rakott asztalok – az a fajta tér, ahol nem siet senki sehová.
A konyha is ezt a hangulatot követi: nem feszes fine dining, inkább megosztós előételek, házi tészták, nagy kanállal kanalazható desszertek, egy laza, bandázós helyen. Egy budai este, ami egy kicsit Róma, egy kicsit Nápoly, egy kicsit Trieszt – csak épp nem kell hozzá repülőre ülni.




Öt fogás, amiért érdemes betérned a Giuliába
1. Burrata Fritta – ropogós-lágy előétel, amire rá lehet szokni
Első ránézésre „csak” burrata. Aztán kiderül, hogy ez az egyik új ikonfogás: kívül aranybarnára sült, roppanós bunda, belül krémes, lágy sajt, ami az első vágásnál finoman szétfolyik a tányéron.
Ez az antipasti-típus az, amit még az is befal, aki amúgy „nem nagy sajtos”. Olyan, mintha a klasszikus olasz sajtélményt átültették volna street food-hangulatba – csak itt a papírpoharas kóla helyett proseccót kortyolsz mellé.
2. Giulia Carbonara – házi tészta, ismerős íz új testben
A carbonara az az étel, amin mindenki vitatkozik; a Giuliában viszont nem a vita, hanem a tészta a főszereplő. Házi tésztával készül, vastagabb, rusztikusabb formában, ami gyönyörűen megtartja a selymes szószt.
Armando hozzáállása egyszerű: a hagyomány az alap, nem a bilincs. A szósz telt, krémes, mégsem nehéz; az a fajta fogás, amitől nem gurulsz haza, de közben nagyon is megérzed, milyen jó Budán ülni – és mégis kicsit Rómában lenni.
3. Stuffed Pappardelle – paprikalekvár és kecskesajt, ahogy még nem etted
Az étlap egyik legjátékosabb pontja: töltött pappardelle, benne paprikalekvár és kecskesajt, mellé aszalt paradicsom, parmezán, friss petrezselyem.
A paprikalekvár enyhe édessége és a kecskesajt savanykás krémessége szépen összeér; egyszerre komfortkaja és kicsit fine dining-hangulat. Tipikusan az a tészta, amitől utána valószínűleg otthon is kísérletezni kezdesz – miközben pontosan tudod, hogy ezt a szintet inkább meghagyod a Giuliának.
4. Branzino al Sale – sókéregben sült tengeri sügér
A Branzino al Sale nemcsak fogás, hanem élmény is. Vastag sókéregbe zárva készül, amelyben lassan, egyenletesen párolódik – így marad olyan szaftos, ahogy azt csak étteremben kapod meg.
Ízben is letisztult: tiszta halíz, friss fűszerek, egy kis citrus, és a textúra, ami tökéletes. Az a fajta fogás, amitől egy pillanatra elcsendesedik az asztal – mindenki csak figyel és mosolyog. A Giulia téli kínálatának egyik legszebb „második fogása”.
5. Tomahawk alla Fiorentina – kétfős, hibachi-grillen sült steak, igazi nagyvonalú második fogás
Ha nem halat választanál, akkor ez a fogás a téli menü csúcsa: egy hatalmas Tomahawk steak, amelyet kifejezetten két főre ajánlanak. Hibachi-grillen készül, fokhagymával és rozmaringgal illatosítva, kívül enyhén füstös, belül rózsaszín, szaftos – pont úgy, ahogy a toszkán trattoriákban készítik.
Ez az a fogás, amiért sokan visszajönnek – ünnepi, nagyvonalú és abszolút megosztós élményt ad.
+1 a desszert: Giulia tiramisu – klasszikus ízek, modern játék
Tiramisu nélkül nincs olasz menü – a Giulia ezt nem vitatja, inkább finoman újrakeretezi. A ház tiramisujában megvannak a klasszikus ízek (kávé, mascarpone, kakaó), de modern textúrákkal és játékos tálalással társulnak.
Nem egy szétesős, túl krémes házi tiramisut kapsz, hanem kifinomult, mégis nagyon otthonos desszertet. Az a pont, ahol jó lezárni egy estét – legyen az egy baráti vacsora, egy randis este vagy egy „csak beugrottunk” hétköznap.
Ki főz a háttérben? Armando, a séf, aki sztoriban gondolkodik

Armando Mundaraín
Az új étlap mögött egy Venezuelából indult, ma már nagyon is budapesti séf áll: Armando Mundaraín. Gasztronómiai tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetem vendéglátás szakán kezdte, a nagyközönség pedig 2020-ban ismerte meg, amikor az RTL A Konyhafőnök civil évadának győztese lett. A műsor után saját, hatrészes ünnepi főzőműsort kapott, amelyben volt versenytársával, Ötves Jánossal latin-amerikai és magyar karácsonyi fogásokat főztek, miközben több rangos budapesti konyhán is dolgozott. 2025 őszén vette át a Giulia Social Club konyháját – a mostani menü pedig pontosan tükrözi ezt az utat.
Armando nemcsak séf, hanem tartalomkészítő és előadó is: a konyhában ugyanúgy figyel a sztorira, mint az ízekre. Gyerekkora óta médiaközegben mozog – édesapja producerként dolgozott –, így számára természetes, hogy egy fogásnak legyen karaktere, ritmusa, hangulata. A Giuliában ezt úgy fordítja le „tányérnyelvre”, hogy a klasszikus olasz alapelvek – egyszerűség, jó alapanyag, szenvedély – mellé mindig odatesz egy apró csavart: egy váratlan textúrát, egy játékos tálalást, egy plusz aromát. Nem elvont fine dining-fejtörőket akar gyártani, hanem olyan ételeket, amelyek mellett jól esik ott maradni még egy pohár borra.
Giulia-élmény: modern trattoria egész évben
A Giulia mára nem véletlenül lett budai törzshely: nyáron a Giulia Garden az egyik legkedveltebb olasz kerthelyiség könnyed italokkal, antipastikkal és pastákkal, mediterrán hangulattal. Télen a Giulia Social Club lép elő főszereplővé: közösségi tér, ahol vacsora, rendezvény és gasztro-kollaboráció találkozik.
Ha most ismerkedsz velük, az új menü jó belépő: könnyű találni rajta öt fogást, amelyek közül legalább kettő rögtön kedvenccé válik – a többit pedig ráérsz legközelebb kipróbálni.