nlc.hu
Gasztro

Ez lesz a karácsonyi jolly joker a fa alatt: a Lidl 2025-ös szakácskönyve tényleg mindent tud

Bemutatták a Lidl 2025-ös szakácskönyvét „Egy csipet lazaság" címmel.

Különleges helyszínen mutatta be a Lidl Magyarország sokak által várt, 2025-ös szakácskönyvét. A Table Budapest exkluzív lakáskonyhája a kóstolásra is lehetőséget kínált, így a bemutató után már tapasztalatból is mondhatjuk: megéri válogatni a fogások között. Az ugyanis biztos, hogy akár ízekben gazdag hagyományos egytálételre, akár merőben új ötletre vágyunk, megtaláljuk a kedvünkre valót.

Egy csipet lazaság – ezt a címet kapta idén a kötet, mely az örömteli és mindenki számára megvalósítható főzést tette terítékre.

Mizsei Jani, a MÁK bisztró Michelin Hungary Young Chef díjazott séfje és Kapunics Gréti desszertblogger összesen több mint 70 recepten keresztül kalauzolnak el bennünket a könnyen beszerezhető alapanyagok és a jól követhető leírások mentén készült receptgyűjteménybe. Mint elmondták, fontos szempont volt, hogy valódi segítséget nyújtsanak vele a konyhában és inspirációt adjanak vele nemcsak gyakorló konyhaművészeknek, de kevésbé magabiztos, kezdő szakácsoknak is.

Lidl szakácskönyv

Könnyű, változatos receptek nyújtanak inspirációt a Lidl szakácskönyvében.

Átlátható, változatos és kezdőként is jól használható

Kategóriák segítenek bennünket az eligazodásban:

  • pénztárcabarát,
  • gyors,
  • különleges,
  • egészséges
  • és trendi

ételek kerültek az egyes fejezetekbe, melyek mindegyikét Piskor Fanni borszakértő, Szabó Adri dietetikus és Dr. Piller Pálma állatorvos javaslatai teszik még teljesebbé.

Az egyes receptek leírásából nemcsak az elkészítés fontos lépései derülnek ki, hanem az is, hány fős adagokat takar a hozzávalók mennyisége vagy éppen hány percet kell szánnunk az elkészítésre. Emellett pedig az is feltüntetésre került, hogy milyen mentességi kategóriában kapott helyet az adott étel, illetve hogy pontosan be kell-e tartani a leírásokat vagy ízlés szerint módosíthatunk az arányokon.

Lidl szakácskönyv

A mini lazabrugerek receptjét megéri kipróbálni

Kék sajtban sült csirkemell, kacsamell nyárson és lazacburger

A kóstolás során kiderült, hogy a mini lazacburger balzsamecetes mustármagszósszal a legszebb ünnepi asztalon is megállja a helyét tökéletes vendégváróként. Az sem kérdés, hogy a kacsamáj pástétomot különösen teljessé teszi a bazsalikomos alma és a pirított kalács.

A kék sajtban sült csirkemell rétegezett vajas-snidlinges burgonyával szaftos, ízes, és még forró levegős fritőzben is elkészíthető, személyes kedvencünkké pedig egyértelműen a nyárson sült kacsamell és a citrusos madeleine vált.

A kacsamell nyársa húzva remekül működik előételként is, és a hozzá ajánlott zelleres, zöld almás majonézes saláta egészen fenomenális, üde ízbomba. A fehér csokival fedett, citromos madeleine pedig virágokkal díszítve nemcsak desszert-fejedelem, hanem egyszerűségében is olyan szép, akár egy festmény.

Lidl szakácskönyv

A steak több változata is helyet kapott a Lidl idei szakácskönyvében

A tökéletes steak titka

Mizsei Jani azt is megmutatta, hogyan készül a tökéletes steak. Egyik legfontosabb szabálya, hogy a húst kizárólag sütés után sózzuk meg, így biztosan nem veszítünk a szaftosságból. A hűtőből pedig legalább 30 perccel sütés előtt vegyük ki a hűtőből és hagyjuk levegőzni, mielőtt nagy lángon kérget sütünk rá. Természetesen a pihentetést sem hagyhatjuk ki, a locsolgatás pedig különösen jót tesz a végeredménynek. És hogy mivel öntözzük meg a hússzeleteket? A recept szerint zúzott fokhagymával és kakukkfűvel ízesített vajjal. Az eredmény pedig, jelentjük, tényleg nagyszerű.

Hogyan juthatsz hozzá a Lidl szakácskönyvéhez?

A Lidl szakácskönyv idén is a hűséges vásárlók jutalma. Kereskedelmi forgalomba nem került, példányszáma limitált, hozzájutni pedig a Lidl Plus applikáció használatával juthatnak hozzá a vásárlók 2025. november 24. és december 23. között a „Szakácsköny pontvadász”-ban. Az applikáción keresztül történik a vásárlások után járó pontgyűjtés is: minden elköltött 8 ezer forint után kaphatunk egy pontot, melyből összesen hatot kell gyűjtenünk a könyvhöz. Az idei promóció pedig extra meglepetést is tartogat: legalább 24 pont összegyűjtése után egy nyereményjátékban vehetünk részt, melyen közös élményfőzést nyerhetünk Mizsei Janival és Kapunics Grétivel. További részletek ide kattintva olvashatók.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top