
Hogyan zajlott a kísérlet?
Jamie célja az volt, hogy egyszerű, gyorsan elkészíthető és laktató ételeket építsen be a napjaiba. Kéznél tartott néhány keménytojást, hogy edzés előtt vagy két meeting között is legyen egészséges harapnivalója. Emellett továbbra is készített omletteket, frittatákat és quiche-eket, amelyekbe könnyedén belerejthette a hűtőben maradt zöldségeket, húsokat vagy sajtokat.
A hét első napján például maradék lazaccal keverte össze a tojást, és frittatát sütött belőle. A tányérra rukkola került citrommal és olívaolajjal, tetejére pedig egy kevés feta — gyors, tápláló és meglepően elegáns reggeli.
A második nap már kevésbé volt idilli, mert rohanós csomagolás és utazás várt rá. Végül egy pékségben vett egy kis quiche-t, amelynek felét ebédre, másik felét másnap reggelire ette meg indulás előtt.
Egy hét után már látszott a változás
A kísérlet végére Jamie arra jutott, hogy a tojásos ételek nemcsak finomak és laktatóak, de észrevétlenül segítenek jobb döntéseket hozni. A hotelszobában például könnyedén választhatta volna a cukros muffint, de végül két keménytojás mellett döntött. Utólag úgy érzi, ez sokkal jobban szolgálta a napját: a tojástól hosszabb ideig jóllakottnak érezte magát, míg egy muffin csupán rövid energialöketet adott volna.
Jamie szerint a tojás rendszeres fogyasztása segít elkerülni a felesleges nassolást és kiegyensúlyozottabb étkezéseket eredményez. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, sokoldalú, és tényleg képes hosszabb időre jóllakottságot biztosítani — még azoknak is, akik hajlamosak a nap folyamán gyakran „bekapni valamit”.
Fotó: illusztráció, Pexels