Hozzávalók:
- 2 darab kacsamell a bőrével együtt
- 8 evőkanál szójaszósz
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 4 darab narancs
- 125 ml fehérbor
- 125 ml zöldség- vagy csirkelevesből alaplé
- 2 kiskanál méz
- só, bors
Elkészítés:
A kacsamelleket dörzsöld át a sóval és a borssal. A narancsok levét facsard ki, két narancs héját hámozd le vékonyan, és tedd félre.
Egy serpenyőben a bőrös oldalával lefelé fektesd le a kacsamelleket, és kezdd el sütni. A hús sütés alatt zsírt ereszt, ezt folyamatosan kanalazd ki. Majd forgasd meg, hogy mindkét oldalán átsüljön. Amikor a hús átsült, öntsd hozzá a szójaszószt, és egy rövid ideig, a szósszal locsolgatva főzd tovább benne. Amikor már forr a szósz, vedd ki a húst, és vágd nagyobb darabokra.
Közben egy másik serpenyőbe öntsd bele a narancslevet, a narancsok héját, a bort, a húsleveslét, a mézet, és forrald össze. Ekkor tedd bele a sült kacsamelleket, szórd rá a fahéjat, és melegítsd át a szószban.
Köretnek fűszeres tepsis burgonya vagy mazsolás-currys rizs ajánlott.