
Hozzávalók:
• 90 g vaj
• 100 g barna cukor
• 1 tojás, könnyedén felverve
• 20 g kókuszreszelék
• 120 g teljes kiőrlésű liszt
• 100 g finomliszt
• 1 kávékanál sütőpor
• 150 g étcsokoládé, megolvasztva

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre.
Verjük fel a vajat és a cukrot elektromos mixerrel krémesen lágyra. Adjuk hozzá a tojást, és jól vegyítsük el.
Szórjuk hozzá a kókuszreszeléket, a teljes kiőrlésű, majd a finomlisztet és a sütőport. Egy sütőlapot vékonyan kenjünk ki. A keverékből adagoljunk a sütőlapra egy-egy púpozott teáskanálnyival. A halmocskákat simítsuk el kb. 3 cm átmérőjű kerek, enyhén domború medálformába. Egy villával mindegyik medál tetejét mintázzuk meg – enyhén nyomjuk rá, így rácsos díszítést kapunk.
Süssük mérsékelten meleg sütőben 12 percig, vagy amíg aranybarnára sül. Tegyük sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Mártsuk meg a felolvasztott étcsokoládéban a medálok egyik oldalát. Tegyük ismét sütőrácsra, amíg a csokoládé megszilárdul.
Harmincöt darab lesz belőle.
Darabonként: 342 kJ (82 kcal), 4,5 g zsír.
![]() Kényeztessük magunkat egy kis édes finomsággal! Ebben a receptgyűjteményben sokféle ízletes vendégváró aprósüteményt találhatunk a ropogós pisztáciás teasüteménytől a csábító csokoládés brownie-ig. Ezeknek a süteményeknek külön előnyük, hogy sokáig elállnak, így már jó előre felkészülhetünk a vendégek fogadására. Ezek a válogatott receptek csak szűk keresztmetszetét adják a lehetőségeknek, bemutatva a hagyományos, egyszerűbb süteményektől egészen az egzotikusig, ám mindegyikben van valami közös: hihetetlenül finomak! |