Hozzávalók:
• 30 dkg liszt
• 3 tojás
• 1 nagy vagy 2 kisebb finomra reszelt alma
• kis olaj
• csipetnyi só
• csipetnyi őrölt fahéj
• kb. 5 dl szóda vagy szénsavas víz
Az almát a lehető legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd kikeverjük a tojással, a liszttel, a sóval és a fahéjjal, és jöhet hozzá a víz is. Fél órát pihentetjük és a szokott módon, kiolajozott palacsintasütőben kisütjük. Aki egy kicsit lazább tésztát szeretne, az rakhat bele egy kevés sütőport is. Mi magában vagy cukros tejföllel szoktuk enni.
Még több palacsintarecept az NLCafén:
- Pénteki palacsinta: a klasszikus túrós
- Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta
- Eszméletlen egészséges palacsintareceptek