Mire vágyik az ember ősszel és télen? Hogy túléljük ezt a nedves, vírusokkal teli, hűvös időszakot. És mire vágyik ilyenkor a gyomor? Leginkább laktató, melegítő és energetizáló ételekre. Használjuk ki a piacon található sötétzöld és narancssárga zöldségek vitalizáló színvilágát, és a hüvelyesekben rejlő őserővel gazdagítsuk étkezésünket.
Almás sütőtökleves
Hozzávalók: ♦ egy evőkanál vaj Kevés vajon néhány percig párold az apróra vágott vöröshagymát, a kockára vágott és a feldarabolt sárgarépát. Add hozzá a héjától megtisztított, feldarabolt sütőtököt és az almagerezdeket. Öntsd fel a húsleveslével, és addig főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak benne. Ekkor botturmix segítségével pürésítsd. Ízesítsd ízlés szerint sóval, csipetnyi borssal és fahéjjal. |