Hozzávalók:
- 500 g laskagomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 kiskanál édes-nemes pirospaprika
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Tisztítsd meg a gombát, és szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel. A zöldpaprikát csumázd ki, húsát pedig vágd fel karikákra.
Melegíts fel egy kevés olajat, és add hozzá a finomra vágott hagymát. Pirítása után tedd bele a felszeletelt gombát és a zöldpaprikát is. Szórd meg ételízesítővel, hintsd meg pirospaprikával, és kb. 30 perc alatt lassú tűzön párold lefedve, saját levében.
A tejfölt keverd simára a liszttel, és add a megpárolt gombához. Keverd össze, és egyszer forrald át. Tálald frissen kifőtt galuskával vagy tésztával.